Barry Tjeertes

Barry Tjeertes stopt als assistent-trainer bij OFC

Barry Tjeertes heeft besloten te stoppen met zijn werkzaamheden bij OFC. Tjeertes was vanaf het begin van dit seizoen assistent bij de Derde Divisionist. Daarnaast is hij hoofdtrainer bij het Olympia Haarlem. Die werkzaamheden bleken moeilijk te combineren.

“Naast het voetbal heb ik ook gezin en een dochtertje van 3, die veel meer aandacht verdient van mij”, vertelt hij. “OFC was een zeer bewuste keuze om mij als beginnend trainer verder te ontwikkelen. Dat is ook zeker gelukt en daar ben ik de club dankbaar voor”, vervolgt hij.

Al vroeg in het eerste seizoen deed hoofdtrainer Eric Heerings een stapje terug vanwege privé-omstandigheden, waarna Tjeertes een tijd samen met Bert Blank voor de groep stond. “Dat ging niet onverdienstelijk. We hebben een zeer goede periode neergezet met elkaar en ik kijk met veel plezier terug op de bekersuccessen, voornamelijk de winst op Ajax.” Ook toen gaf Tjeertes echter al aan dat de combinatie OFC en Olympia Haarlem pittig was, waarna OFC Roy van der Mije als nieuwe hoofdtrainer haalde. 

Nu besluit Tjeertes dus om OFC achter zich te laten: “Ik ben OFC ontzettend dankbaar voor de mogelijkheid die ze mij hebben geboden, maar de combinatie van twee clubs is gewoon teveel. Ik heb het UEFA A-diploma nog niet en vind mezelf nog niet klaar om hoofdtrainer te zijn in de Derde Divisie. Stoppen bij OFC en doorgaan bij Olympia Haarlem was dan ook het meest logisch.” Bij die club verlengde hij onlangs zijn contract tot 2023-2024, ongebruikelijk lang voor het amateurvoetbal. “Maar ik weet daar wat ik heb. Ik ben pas 29 en wil het rustig aan doen. De faciliteiten op de club zijn goed, het werken daar is fijn. Toen ik begon hebben we de ambitie uitgesproken om een stabiele tweedeklasser te willen worden. Daar wil ik graag naar toe werken”, aldus Tjeertes.

Tweedeklasser had hij wellicht komend seizoen al kunnen zijn. Olympia Haarlem stond ruim aan kop in de derde klasse. Een promotieverzoek is dan ook ingediend bij de KNVB, maar Tjeertes beseft dat er op de zaterdag weinig plek is om te schuiven. Dus maakt hij zich op voor nog een seizoen in de derde klasse. OFC zal niet op zoek gaan naar een vervanger voor Tjeertes. Komend seizoen staan Roy van der Mije en Bert Blank samen voor de groep. 

Foto: Ella Tilgenkamp

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC