Bart Jansen (DSOV) treft oude bekenden: “Amsterdamse clubs liggen ons goed”

Wordt DSOV zo langzamerhand een angstgegner voor de clubs uit onze regio? Bart Jansen pakte met zijn DSOV al punten af van JOS/Watergraafsmeer en Zeeburgia en is nog niet klaar. Als het aan hem ligt, moeten ook aankomende tegenstanders AGB, Hoofddorp en Legmeervogels eraan geloven.

“Amsterdamse ploegen liggen ons goed”, grinnikt Jansen. JOS/Watergraafsmeer schoot zichzelf vooral in de voet (5-2) en Zeeburgia, dat ook rood aanliep, werd met 3-1 verslagen. Nu komt een serie met AGB, Hoofddorp en Legmeervogels; allemaal clubs die de oefenmeester nog kent uit zijn periode bij Pancratius (2014-17). Wel is er het nodige veranderd. Zo hebben ze alledrie een nieuwe trainer en ook veel nieuwe spelers. “Daardoor moet je eigenlijk opnieuw beginnen. Maar we doen ons huiswerk.”

Op bezoek bij AGB waakt Jansen komend weekend vooral voor de individuele kwaliteiten van de Amsterdammers en dat de wedstrijd op gras gespeeld wordt. Met Legmeervogels – laatste wedstrijd voor de winterstop – is hij nog niet bezig. Daar zit namelijk nog de derby van de Haarlemmermeer, tegen ‘de buurman’ Hoofddorp, tussen. Op zaterdagavond, als experiment, omdat Jansen dat een paar keer dit seizoen wil uitproberen. “Op een zaterdagavond in december was in eerste instantie niet gunstig, totdat een sponsor zei: waarom maken we er geen kerstsfeer van? Vuurkorven, dekentjes en glühwein. We maken er iets moois van. En Hoofddorp spreekt natuurlijk aan, dat leeft bij DSOV.”

Met Jean-Pierre Kerkeboom, Nayshel Marchena (beiden ex-Pancratius), Dennie van der Giezen (voormalig Swift-doelman) en Soeremly Te Vrede (ASV Lebo) lopen er veel bekenden uit de regio rond in Vijfhuizen. Jansen is zelf bezig aan zijn tweede jaar, na het kampioenschap vorig seizoen. “Het is een ontzettend leuke dorpsclub. Je merkt dat het hele dorp erachter gaat staan”, zegt de oefenmeester enthousiast. “Het leuke vind ik: als je met een club in de lift zit, wil vaak iedereen erin springen. Hier merk je dat ze met z’n allen willen helpen die lift omhoog te duwen. We zochten jongens die hier goed bijpassen, die het leuk vinden om voor zo’n club te spelen. Niet de goudzoekers.”

Als nieuwkomer in de zondag eerste klasse A staat DSOV verdienstelijk achtste. De doelstelling blijft duidelijk: handhaving. Alles daarbij is bonus. In de laatste weken voor de winterstop kan daarin een goede stap gezet worden. AGB heeft net als DSOV elf punten, Hoofddorp en Legmeervogels staan zelfs onder de promovendus. “Het zou mooi zijn, maar het maakt mij niet uit van wie we de punten pakken. Zolang we ze maar pakken.”

Archieffoto: Minke Wiggerink

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)