Home / Algemeen / Bart Spil en Sonny Pronk verlaten Ajax voor terugkeer naar Hollandia

Bart Spil en Sonny Pronk verlaten Ajax voor terugkeer naar Hollandia

Derdedivisionist Ajax ziet Bart Spil en Sonny Pronk na één seizoen terugkeren naar zondag Hoofdklasser Hollandia. De twee willen bijdragen aan de ambities van de club uit Hoorn om ook de stap naar de Derde Divisie te maken.

Van Spil is het een bewuste keuze om voor zijn maatschappelijke loopbaan te gaan. Vanwege een nieuwe opleiding (gehandicaptenzorg) in Den Helder, heeft hij minder tijd om drie keer in de week trainen. “Ik speel nu wel elke wedstrijd, maar dat zal straks anders zijn als ik slechts twee keer kan trainen. Ik wil gewoon zekerheid. Ik ben geen 21 meer, ik word binnenkort 28 en wil veel voetballen”, zegt de middenvelder. “Het kost mij een hoop tijd om elke keer vanuit Hoorn naar Ajax te reizen. Het is jammer dat ik wegga, de club zag ook dat ik dit jaar gegroeid ben en voetballend beter ben geworden, maar mijn maatschappelijke carrière krijgt de voorrang.”

In tegenstelling tot Spil moet Pronk het dit seizoen vooral doen met invalbeurten. “Dan ben je een uur van Enkhuizen onderweg naar Amsterdam, met de bus ruim twee uur naar Hoek en mag je twintig minuten invallen. Daar haal je niet echt je voldoening uit”, vertelt Pronk. Inmiddels staat hij de laatste weken wel in de basis. “Ik mocht bij Ajax blijven, maar mijn contract werd niet onder dezelfde voorwaarden verlengd. Op dat moment belde ook Hollandia. Daar heb ik nog goede gevoelens aan overgehouden en ze willen naar de Derde Divisie.”

De 26-jarige spits was in het shirt van de club uit Hoorn liefst 27 keer trefzeker in de Hoofdklasse. Dit seizoen staat zijn teller in Amsterdam, een niveau hoger, op zeven goals. “Na vorig seizoen dacht ik te kunnen knallen bij Ajax. Het is een rommelig jaartje geweest, maar ik kijk er positief op terug.”

Foto’s Dini Spil

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)