Bart Woldberg

Bart Woldberg blijft tóch bij Swift

Bart Woldberg is dit seizoen tóch de trainer van de zondagselectie van Swift. Ondanks een doorlopend contract, besloot hij in mei in eerste instantie om de club te verlaten en meer tijd door te brengen met zijn gezin.

Toen bleek dat Swift moeite had om een opvolger voor hem te vinden, besloot Woldberg de club niet te laten zitten. “Bij mijn vertrek had ik al gekscherend gezegd: als jullie niemand kunnen vinden, denk dan nog eens aan mij. Maar ik had nooit verwacht dat ze echt niemand konden vinden, ik weet dat er best veel trainers vrij zijn. Maar uiteindelijk vind ik dit het leukste om te doen en ben ik blij om weer terug te zijn en krijg daarbij gelukkig de steun van mijn gezin.”

Toch was het ook voor de trainer zelf best vreemd. Na het verloren nacompetitieduel met FC Abcoude nam hij afscheid van zijn ploeg met een bijeenkomst en cadeaus. Nu staat hij toch opeens weer voor de groep. “Dat is inderdaad gek, we hadden afscheid van elkaar genomen en nu ben ik er weer. De laatste periode heb ik me ook niet meer bezig gehouden met het samenstellen van de selectie, omdat ik zou vertrekken.”

Zijn terugkeer geeft Woldberg in ieder geval een nieuwe kans om Swift alsnog naar de tweede klasse te loodsen, wat al een paar jaar de wens is. “Wij willen kampioen worden. Dat is een keer gelukt en in de andere jaren hebben we nacompetitie gespeeld. Aan de andere kant zitten er ook weer wat nieuwe ploegen in de competitie die we minder goed kennen.”

Met de randvoorwaarden zit het in ieder geval goed: “Swift is gewoon een mooie club en alles is goed geregeld. Teammanager Bas van der Kroft is van grote waarde, daarnaast heb ik met Zjenja de Groot een goede assistent.”

Archieffoto: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)