Bas Middelkoop (AFC 2) wil zich bij Hoofddorp bewijzen: “Daar heb ik behoefte aan”

Na drie mindere seizoenen (één bij AFC en twee bij Swift) wilde Bas Middelkoop onder de vleugels van Donovan van Dam het plezier in het voetbal terugvinden. Dat lukte in het tweede elftal van AFC en nu heeft Hoofddorp-trainer Jethro Abram hem ervan overtuigd om het daar nog een keer in een eerste elftal te laten zien.

Stiekem hoopte Middelkoop vanuit AFC 2 voorzichtig te kunnen aanhaken bij het vlaggenschip en de kans te krijgen door mee te mogen trainen. Dat zat er niet in. Het spelen in een eerste elftal is juist hetgeen dat hem zo trekt. “In het tweede kan je drie keer scoren en dan is iedereen het na een halfuur vergeten. Bij het eerste elftal heeft het net even wat meer waarde. Ondanks dat het bij AFC hartstikke leuk is, denk je toch bij jezelf: waar doe je het allemaal voor?”

Abram wist hem te overtuigen van Hoofddorp, terwijl hij in eerste instantie niet wilde. Zijn drukke werkzaamheden bij TIG Sports kon Middelkoop namelijk prima combineren met AFC 2. Daarom speelde de aanvallende middenvelder ook direct open kaart. “Eén van de redenen waarom het bij Swift niet is gelukt, is omdat ik in de maand september weg ben vanwege de KLM Open. Dan kan ik begrijpen dat de trainer zegt: je bent de hele voorbereiding afwezig geweest, knok je er maar in. Als het team dan staat, heb je eigenlijk een 5-0 achterstand. Komend jaar ga ik toch proberen het zo te combineren dat ik tijdens de op- en afbouw van de KLM Open heen en weer rijd om toch aanwezig te zijn. Het kost misschien wat meer energie, maar ik wil het graag proberen. Meer kan ik niet doen.”

Het betekent wel dat Middelkoop ‘zijn’ AFC (“een prachtige club en ik had het heel erg naar mijn zin”) weer zal verlaten. Voetballen in een eerste elftal is voor hem echter “het mooiste wat er is”. Bovendien heeft hij geleerd van het mindere avontuur bij Swift. “Ik ga er echt alles aan doen om de mensen een keertje te laten zien wie de echte Bas Middelkoop is. Dat is bij Swift veel te weinig gebeurd en daar heb ik zelf ook behoefte aan.”

Naast Middelkoop verwelkomt de nummer elf van de zondag eerste klasse A ook Zakaria Bakrine. De middenvelder speelde in de jeugd van Hoofddorp en komt dit seizoen uit voor vierdeklasser Olympia Haarlem.

Foto: Minke Wiggerink

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)