Bekeravontuur zit er alweer op voor JOS Watergraafsmeer

In de eerste kwalificatieronde van de KNVB-beker moesten 12 clubs in actie komen, 6 uit de Derde Divisie Zaterdag en 6 uit de Derde Divisie Zondag. JOS Watergraafsmeer was een van de ongelukkigen en kreeg zaterdagmiddag Hoek op bezoek. De bezoekers uit Zeeland wonnen met 1-3, waardoor het bekeravontuur er voor JOS Watergraafsmeer alweer op zit.

Het eerste kansje was nog voor de Amsterdammers, maar de kopbal van Jonathan Richard ging over het doel. Met een kleine tien minuten op de klok namen de bezoekers de leiding. Na een goede aanval over rechts kon Rik Impens de bal voor geven en van dichtbij hoefde Steve Schalkwijk de bal alleen nog maar binnen te lopen. Even later kreeg Schalkwijk een 100% kans op de 0-2, maar dit keer schoot hij van dichtbij hoog over. Halverwege de eerste helft wist hij de score wel te verdubbelen.

JOS Watergraafsmeer was tot dan toe nog niet heel gevaarlijk geweest, maar kreeg daarna was kansjes. Zo kwam een voorzet van Tony Tol strak voor het doel, maar kon Boris Santen er net niet tegenaan lopen. Even later wist het goed uit te breken met Richie Owusu-Ansah. De aanvaller werd vastgehouden, maar de scheidsrechter liet doorspelen. Vlak voor rust had Hoek geluk dat het met elf man door mocht. Owusu-Ansah werd hard onderuit gehaald, maar zijn belager kreeg slechts geel.

Na rust had Schalkwijk zijn hattrick compleet kunnen maken en daarmee het duel kunnen beslissen, maar hij schoot hoog over. Aan de andere kant maakten de Amsterdammers plotseling de aansluitingstreffer. Uit een corner kopte Richard de 1-2 binnen. Er waren nog een kleine twintig minuten voor de gelijkmaker, maar daarvoor stichtte JOS Watergraafsmeer niet genoeg gevaar. Vlak voor tijd besliste Giovanni Delannoy het duel, door na een goede individuele actie de 1-3 in de rechterhoek te schieten.

Volgende week start JOS Watergraafsmeer de competitie met een thuiswedstrijd tegen Blauw Geel ’38.