Bekerstunt: Swift (zo) knikkert De Dijk eruit

In de reguliere speeltijd werd twee keer gescoord: 1-1. De Amsterdamse zondag derdeklasser avv Swift nam daarna op het kunstgrasveld van ASV De Dijk de strafschoppen beter: 5-6.

De Dijk verzuimde in de eerste helft van de eerste helft al afstand te nemen van Swift. De Dijk begon opvallend genoeg afwachtend aan dit bekerduel. Of het ADE er iets mee te maken heeft zullen we nooit weten. “Maar ook bij Swift was niet elke speler okselfris”, aldus een opgetogen coach Woldberg met een knipoog.

Het niveauverschil was er wel degelijk op deze herfstdag in oktober. De Dijk heeft enkele spelers die het verschil kunnen maken en lieten dat bij vlagen ook wel zien. Na een stoormoment en opvolgend een goede individuele actie van Darnley Dihailey, die het 1 tegen 1 duel van de Swift verdediger won en ook Swift doelman Melih Kilic met een stiftbal verschalkte (1-0), stokte het bij de thuisploeg. En halverwege begon het vertrouwen wat meer te groeien bij derdeklasser Swift.

Het niveauverschil tussen een vierde divisie team en derde klasser was, naarmate de wedstrijd vorderde, niet meer af te lezen aan het spelverloop. Met een tomeloze inzet en een uitgekiend strijdplan bezorgde Swift de thuisploeg een beroerde zondagmiddag. Dat beide coaches coach hun teams hadden gewijzigd, mag niet als excuus gelden.

Er waren aan beide kanten corners, er waren mogelijkheden en kansen voor De Dijk. In de 46e minuut hield de ervaren de Dijk doelman Cle Vos de Mooij de bal te lang vast, een indirecte vrije trap werd toegekend door de scheidsrechter van dienst. Het muurtje bij De Dijk stond niet helemaal goed. Een deel liep vervolgens ongeorganiseerd uit, toen weer terug en uiteindelijk ontstond een klein gaatje in de korte hoek waar Swift speler Stijn van de Slot raad mee wist: 1-1.

Na rust wijzigden beide trainers hun formatie op enkele plaatsen. Ook in de tweede helft bleef Swift prima staande. De Dijk ging er, tegen alle verwachtingen in, niet ‘erop en erover’. De matige resultaten in de competitie zullen de ploeg van Andre Teuling geen vertrouwen geven en ook vandaag liep het niet echt soepel. De Dijk heeft wel kwaliteiten en wapens, maar deze zondagmiddag kon het Swift daarmee niet op de knieën krijgen.

Bart Woldberg, de ervaren coach van stuntploeg Swift: “Wij bleven in de wedstrijd, de duels wonnen we. We werden tegen de verwachtingen in niet gesloopt. We kwamen steeds meer in ons eigen spel. Het was vooral ook veel middenveld spel vandaag. Uiteindelijk werden de kansen voor De Dijk steeds minder, raakten zij geïrriteerd en dat was niet in ons nadeel. In de penaltyreeks pakt onze keeper Kilic er ééntje van De Dijk en we hebben een aantal jongens met een goede vaste trap. De blijdschap was heel erg groot”.

Swift (zo) naar de volgende bekerronde

Foto’s: Mario Wormhoudt

Kijk hier voor alle uitslagen in de KNVB districtsbeker

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)