Bekker leidt TOB naar monsterscore tegen Overamstel

Onder uitstekende omstandigheden heeft TOB op Sportpark Middenmeer een onverwacht grote zege geboekt tegen sc Overamstel. Daar waar de heenwedstrijd in speelronde 1 voor de noord-Amsterdammers nog een moeizame zege opleverde, daar kwam de zege dit keer bijna geen moment in gevaar.

TOB trainer Remco van Twiller had er voor gekozen om met zo goed als dezelfde opstelling als een week eerder te beginnen (alleen Nick Koch kreeg rust) en dat pakte goed uit. Binnen vier minuten hadden de gasten de gewenste snelle voorsprong te pakken. Een afgemeten pass van Danny van de Kolk lanceerde Paul Bekker die oog-in-oog met Overamstel Tom Coulier niet faalde en de 0-1 aantekende. TOB wilde snel doordrukken en probeerde via schoten van Timothy van den Berg, Dave Dekker en Van de Kolk de score te verdubbelen maar telkens smoorde de inzet of miste de richting. Na dit explosieve begin liet TOB de teugels iets vieren en dat zorgde voor de nodige ruimte voor de thuisploeg. Ook de passing werd slordiger aan TOB zijde en net voorbij het kwartier kwam dit de gasten bijna duur te staan. Judael Obboye leverde op het middenveld de bal in bij een tegenstander en liep vervolgens in een poging de bal te heroveren zijn tegenstander in het strafschopgebied ondersteboven.

Gelukkig voor alles dat TOB was zag scheidsrechter Salamanakis in deze valpartij geen strafschop, waardoor het met de schrik vrij kwam. Deze actie gaf Overamstel het nodige vertrouwen en niet veel later beproefde Thomas Damen zijn geluk met een schot van afstand maar deze inzet miste de kracht om TOB doelman Giorgio Kuiper in de problemen te brengen. Na deze matige fase herpakte de noord-Amsterdammers zich en maakte aan alle illusies van Overamstel snel een einde. Eerst kregen Van de Kolk en Sergay Gemin twee enorm grote kansen die nog geen doelpunt opleverde. In de 35e minuut was het wel raak toen uitblinker Van den Berg goed doordekte op zijn directe tegenstander, deze de bal ontfutselde en vervolgens de 0-2 binnen schoot. Nog voor de rust werd het ook nog 0-3 door Redouan Tahri na fraai voorbereidend werk van José Bebeto Ngeze. Met deze tussenstand gingen beide teams rusten.

Na de thee werd het nooit meer een wedstrijd. TOB was heer en meester en het wachten was op meer doelpunten voor de gasten. Deze lieten aanvankelijk nog even op zich wachten maar nog binnen het uur schoot Gemin een afgeslagen bal onberispelijk binnen en zette de stand op 0-4. Niet veel later was het al 0-5 toen TOB topscorer Bekker gestuntel in de Overamstel defensie binnen schoot. Vier minuten later was het weer raak en wederom was Bekker de doelpuntenmaker. Een afgemeten voorzet van rechtsachter Jamie de Geir werd door Bekker tegendraads in de korte hoek gekopt, 0-6.

TOB wisselde hierna naar hartenlust om de nodige spelers te sparen. Het kreeg nog wel wat mogelijkheden maar kwam niet meer tot scoren. In de blessuretijd kwam er nog één treffer bij door een goede actie van Moamar Heerenveen. De snelle TOB aanvaller werd na een fraaie solo onreglementair gestuit in het strafschopgebied en dit leverde de gasten een strafschop op. Bekker kon voor een zuivere hattrick gaan maar gunde de kans aan Luna Adasme Villalobos die zich deze kans niet liet ontnemen en de 0-7 eindstand in de boeken schoot.

Zo is TOB de tweede seizoenshelft prima begonnen met zes punten uit de eerste twee wedstrijden en een doelsaldo van elf goals voor en nog nul tegen. Het klimt hierdoor naar plaats drie en moet volgende week in de topper in 4C thuis de degens kruizen met koploper AGB. Overamstel speelt minstens zo’n belangrijke wedstrijd in het degradatieduel op bezoek bij De Meteoor. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 4c

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)