Belangrijke overwinning Pancratius tegen laagvlieger Zeeburgia

Pancratius heeft een 2-0 overwinning behaald tegen Zeeburgia. Beide doelpunten kwamen op naam van topspits Dave Hertog.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 2b

De thuisploeg kwam uitstekend uit de startblokken en stond binnen een mum van tijd op een 1-0 voorsprong. Het was wederom Dave Hertog die, binnen vijf minuten, de openingstreffer op het scorebord plaatste. Beter kon de wedstrijd voor Pancratius niet beginnen, maar het zorgde er niet voor dat de Badhoevedorpers de wedstrijd in handen hadden. Zeeburgia had in de fase na de 1-0 namelijk de overhand, waardoor Pancratius verder achteruit moest. De bezoekers wisten echter geen grote kansen te creëren, waardoor Pancratius met een 1-0 voorsprong de rust in ging.

De tweede helft was voor de gastheer een ander verhaal. Pancratius was heer en meester en begon simpeler te voetballen, waardoor het langer de bal in de ploeg kon houden. De beloning volgde al snel, want het prikte binnen tien minuten het bevrijdende tweede doelpunt binnen. Dave Hertog mocht een penalty nemen, die hij feilloos het doel in werkte.

De ploeg van trainer Danny Hijzelendoorn zat daarmee op rozen. Zeeburgia verloor duidelijk het geloof en het was dan ook wachten op de uitbreiding van de voorsprong. Pancratius kreeg vijf tot zes 100 procent kansen, maar wist deze uiteindelijk niet te verzilveren. Daarmee werd de eindstand 2-0 in het voordeel van Pancratius.

Pancratius-trainer Hijzelendoorn was na de wedstrijd tevreden over het resultaat. “Gedurende de eerste helft speelden we zeker niet goed, maar hebben we wél als team geknokt. Dat is natuurlijk belangrijk in dit soort duels. We hebben het spelbeeld de tweede helft rechtgezet. Het enige dat we onszelf nog kunnen verwijten, is dat we de laatste 45 minuten niet meer doelpunten wisten te maken. Maar de drie punten waren vandaag het meest belangrijk”, aldus Hijzelendoorn.

Tekst: Jordi Smit