Home / advertorial / Belangrijke rol voor vrijwilligers bij hervatting trainingen
Vrijwilliger

Belangrijke rol voor vrijwilligers bij hervatting trainingen

Vanwege het coronavirus lag het voetbal lange tijd stil, maar inmiddels mag er weer voorzichtig gevoetbald worden. Sinds maandag mag ook iedereen die ouders is dan 18 jaar weer het trainingsveld op, mits er uiteraard anderhalve meter afstand wordt gehouden.

Eind april mocht de jeugd alweer het veld op en sindsdien zijn clubs al druk bezig om dat in goede banen te leiden: getekende of afgeplakte looproutes op het sportpark en natuurlijk diverse vrijwilligers die de voetballers helpen en ervoor zorgen dat iedereen zich aan de regels houdt. Dat is ook het advies van de KNVB in de corona-protocollen: stel meerdere corona-verantwoordelijken aan en zorg dat zij altijd herkenbaar aanwezig zijn. Dat kan bijvoorbeeld met gele of oranje veiligheidshesjes, waarop iedereen wordt herinnerd aan de regel om 1,5 meter afstand te houden. Onder anderen bij Derde Divisionist SteDoCo en Hoofdklasser RKZVC maken ze al slim gebruik van deze ‘Houd afstand-hesjes’, bedrukt met het logo van de club.

Ook voor spelers heeft de KNVB een nieuw corona-protocol opgesteld. Zo gelden uiteraard de gebruikelijke regels van 1,5 meter afstand en thuis blijven bij verkoudheid of griep. Maar denk bijvoorbeeld ook aan zaken als niet te vroeg naar de training komen, na de training direct naar huis en het meenemen van je eigen bidon om uit te drinken. En: volg altijd de instructies van de vrijwilligers op. Alle protocollen vind je op de website van de KNVB.

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)