Belangrijke zege voor AFC op Monnickendam

AFC heeft zaterdagmiddag een broodnodige zege geboekt op Monnickendam. De Amsterdammers verloren vorige week het inhaalduel met Honselersdijk en verkeerden inmiddels in de onderste regionen. Door de 2-1 zege op Monnickendam klimt de ploeg van Benno Nihom op naar de negende plaats.

Halverwege de eerste helft was Monnickendam nog wel op voorsprong gekomen. Na een handsbal ging de bal op de stip en mocht Kik Braspenning zijn ploeg op voorsprong zetten. Maar voor rust kwam AFC nog op gelijke hoogte. Een vrije trap eindigde nog op de paal, maar in de rebound was Sam Nijpels alert.

In de tweede helft zorgde Soufiane Hetli voor de 2-1 en dat was ook de eindstand. AFC mag dus weer omhoog kijken en treft komend weekend Voorschoten ’97. Monnickendam krijgt hekkensluiter Die Haghe op bezoek.