Home / Algemeen / Belangrijke zege voor Amstelveen Heemraad op Wartburgia

Belangrijke zege voor Amstelveen Heemraad op Wartburgia

Wartburgia is al een tijdje verzekerd van een plek in de nacompetitie. Ook Amstelveen Heemraad wil daar graag aan deelnemen en is hard op weg om de derde periodetitel te pakken. Winst op Wartburgia was daarvoor bijzonder welkom en dat gebeurde: 2-1.

In de eerste helft was er een grote kans voor Amstelveen in de 12e minuut met een bal die net voorlangs rolde. Het bleek de voorbode van meer serieus werk en 6 minuten later was het dan ook raak voor de thuisclub. Na een afgeslagen aanval schoot Zakaria Madrane vanaf rand 16 droog raak in de hoek: 1-0. Meteen daarna had Wartburgia moeten scoren maar Giovanni Santangelo redde knap. Het spel golfde op een neer en halverwege de eerste helft was het aan de andere kant bijna raak; een kopbal werd door Marius Jansen net uit het Wartburgia doel geranseld. Net voor rust lobde Ruben Florijn voor Wartburgia buiten bereik van de goalie knap op de lat.

In de tweede helft zette Wartburgia een tandje bij en volgde aanval na aanval. Dylan van Dam schoot net voorlangs, maar in de 65e minuut was het dan toch raak. Een scherpe voorzet van David van Paridon leidde tot paniek in de Amstelveense verdediging en een eigen goal. Na de 1-1 wilden de bezoekers doordrukken maar een verdedigingsfout leidde ertoe dat het Amstelveen was dat in de 88ste minuut aan het langste eind trok.

Toby Correia profiteerde van een ongelukkige verdedigende pass door het midden en passeerde de keeper koelbloedig. De vreugde bij de mannen van trainer Norbert Alblas en Edwin van Maas was groot en hun kansen op een periodekampioenschap blijven overeind. Wartburgia moet hopen dat het de tweede plek over het hele seizoen kan veiligstellen.

Tekst: Frank van Paridon

Foto’s: Hans van Beek

Send this to a friend