Belangrijke zege voor AMVJ op DWS

Het hobbelige grasveld van AMVJ was zaterdagmiddag voldoende ontdooid, dus werd de competitie hervat met een belangrijk duel. De nummer elf van Zaterdag 2a kreeg nummer negen DWS op bezoek. Winst was voor beide ploegen dus zeer welkom om weg te komen uit de gevarenzone.

De wedstrijd opende met weinig echte mogelijkheden voor beide ploegen. DWS vond na ruim tien minuten wel voor een eerste keer het net, maar deed dat vanuit buitenspelpositie. Het duurde even voordat AMVJ ook wat liet zien, maar halverwege de eerste helft werd het wat gevaarlijker. Onder andere via Enrico Patrick en Seranio Austin ontstonden er kansen.

Na iets meer dan een half uur was het echter DWS dat de leiding nam. Na goed werk van Touvarno Pinas hobbelde de bal via de AMVJ-doelman in de goal: 0-1. Een paar minuten later wist de thuisploeg de stand recht te trekken. Patrick krulde een vrije trap op fraaie wijze de korte hoek in. Het was het startsein voor een paar zinderende laatste minuten van de eerste helft. Eerst was DWS dicht bij een nieuwe voorsprong toen Milano Koenders Davelinio Markus wegstuurde, maar uiteindelijk kwam niemand tot een schot. Even later viel de 1-2 alsnog. Uit moeilijke hoek schoot Pinas binnen. Maar bij de aftrap stonden de bezoekers vervolgens te slapen. AMVJ was snel voorin en na een handsbal ging de bal op de stip. Burak Sitil schoot door het midden de 2-2 binnen, waarna meteen het rustsignaal klonk.

In de tweede helft werd AMVJ sterken en ontstonden er meer mogelijkheden voor de thuisploeg. Na een klein uur misten Daan van Hees en Austin beiden een enorme kans op de 3-2. Het was Melvin Grootfaam die de thuisploeg alsnog op voorsprong zette. Een voorzet van Patrick vanaf links werd door Grootfaam heerlijk in een keer op de pantoffel genomen en hard ingeschoten. DWS moest daarna voor het eerst in de wedstrijd in de achtervolging. In de slotfase kreeg het nog wat mogelijkheden met Daryl Bobson en Pinas, maar het wist de gelijkmaker niet te maken.

Het is daardoor stuivertje wisselen voor de twee ploegen: AMVJ staat nu negende, DWS tiende. Komende week gaat AMVJ op bezoek bij hekkensluiter Marken, DWS ontvangt Zwaluwen ’30. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 2a