Belangrijke zege voor DWS in Ede

DWS heeft woensdagavond een belangrijke zege geboekt bij hekkensluiter FC Jeugd. In Ede werd het 1-2.

De Amsterdammers waren in de eerste helft de bovenliggende partij, FC Jeugd loerde vooral op de counter. Een minuut of tien voor rust kwam DWS op een 0-1 voorsprong, toen Rinaigel Ogenio een voorzet kon binnen tikken.

Na rust werd het op een wat ongelukkige wijze 1-1. Doelman Thomas Heringa, die de vanwege ziekte afwezige Caine Brunings verving, kwam met de bal in zijn handen buiten het strafschopgebied terecht bij een doeltrap. Het leverde FC Jeugd en vrije trap op en daaruit was het raak. DWS raakte echter niet in paniek en wist de voorsprong te herstellen. Milano Koenders bracht de bal in het strafschopgebied en Daryl Bobson gaf het beslissende tikje.

Er was DWS veel aan gelegen om de drie punten mee te nemen, maar ook FC Jeugd wilde vechten voor een punt. Dat resulteerde in een spannende slotfase, waarbij de thuisploeg de keeper diverse keren mee naar voren stuurde en het vrouwen en kinderen eerst was voor DWS. Het was genoeg om de zege over de streep te trekken.

“We weten dat we voor bijna niemand onder hoeven te doen, maar zitten in een wat penibele situatie als je naar de ranglijst kijkt. Daarom zijn deze drie punten erg prettig. Nu op naar zondag tegen SO Soest, daar hebben we nog een appeltje mee te schillen”, aldus Patrick van Leeuwen. De ontmoeting eerder dit seizoen eindigde in 2-0 voor Soest. Bekijk hier de stand en het programma in Zondag 2b

Archieffoto: Jos Spitteler