Belangrijke zege voor DWS tegen Marken

DWS heeft goede zaken gedaan om weg te blijven uit de onderste regionen. Het kreeg zaterdagmiddag bezoek van hekkensluiter Marken en wist met 2-1 te winnen.

Na ongeveer een kwartier spelen was Marken op voorsprong gekomen dankzij een goal van Jeffrey Schilder. Een kwartier later maakten de Amsterdammers de gelijkmaker via Touvarno Pinas. Hij werd goed weggestoken door Zamarano Bourne, waarna Pinas naar binnen trok en de 1-1 binnen schoot. Dat was ook de ruststand. “Ik heb bij de ploeg aangegeven dat als wij zo bleven voetballen, er niks aan de hand was. Dat bleven we gelukkig doen”, aldus Patrick van Leeuwen.

Maar zijn ploeg had heel wat kansen nodig om uiteindelijk de 2-1 te maken. Zo miste Daryl Bobson een grote kans, nadat hij door Romario Sabajo vrij voor de keeper was gezet. Even later kon Bobson weer alleen op de keeper af. Dit keer werd hij gevloerd door Lloyd Dielingen, wat de doelman een rode kaart opleverde. Een overtal voor DWS dus, maar ook daarmee lukte het niet om op voorsprong te komen. Uiteindelijk werd het weer tien tegen tien, toen Marken er uit kwam met een lange bal en Benjamin Korley aan de noodrem trok.

Tien minuten voor tijd werd het dan toch 2-1, toen Largo Rogers van afstand binnen schoot, tot tevredenheid van Van Leeuwen. “Hij is een van de jongens die ik er vanuit de O18 bij heb gehaald, vandaag stond hij alweer voor de derde keer in de basis. Je ziet dat het af en toe nog wennen is aan dit niveau, maar hij weert zich kranig. En dat hij dan vandaag de winnende maakt, is natuurlijk fantastisch.”

De zege levert DWS op de ranglijst niets op, het blijft negende staan. Maar de verschillen zijn bijzonder klein. Zo heeft nummer drie Koninklijke HFC slechts drie punten meer. En laat dat nou net de tegenstanders van volgende week zijn, dan reist DWS af naar Haarlem.

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 2a

Archieffoto: Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DWS