Belangrijke zege voor FC Weesp in zespuntenduel

Het was een zespuntenduel zaterdagmiddag voor Marken en FC Weesp. Uit de eerste duels had Marken één punt gesprokkeld, Weesp nog geen enkel punt. Een degradatiekraker dus, waarin bij beide teams de punten zeer welkom waren. Het was Weesp dat ermee aan de haal ging: 0-3.

Beide ploegen begonnen voorzichtig aan het duel, maar Marken werd het eerst gevaarlijk. Het dacht via Luke de Waart op 1-0 te komen, maar de goal werd afgekeurd vanwege buitenspel. Halverwege de eerste helft was het plotseling Weesp dat de leiding nam. Daniël Krancher tikte de 0-1 binnen. Weesp kwam daarna wat beter in de wedstrijd en kon nog voor rust de voorsprong uitbreiden. De ploeg veroverde de bal op het middenveld en wist in de omschakeling via Scott Iredale op 0-2 te komen. Het werd voor rust zelfs nog 0-3. De Marken- goalie tastte mis, waarna Redwan Amellal kon scoren.

Na rust was Weesp zelfs dicht bij 0-4, maar Marken wist de bal nog van de lijn te halen. Er volgden nog wat kansjes op een grotere voorsprong, maar de bal ging er niet meer in. Aan de andere kant wist Marken er weinig tegenover te zetten, waardoor de winst voor FC Weesp nooit in gevaar kwam.

De eerste punten zijn dus binnen voor FC Weesp, dat de rode lantaarn overdraagt aan Marken.

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 2a

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)