Belangrijke zege voor FC Weesp op VVIJ

FC Weesp heeft zondagmiddag goede zaken gedaan in de strijd om lijfsbehoud. Tegen concurrent VVIJ werd op eigen veld met 3-2 gewonnen. “Dit was een hele belangrijke voor ons, dat was ook wel te zien aan de wedstrijd”, aldus Dick-Jan Ente na afloop.

In de eerste helft had Weesp de gelegenheid om een ruime voorsprong op te bouwen, maar het bleef steken op 2-0. De goals kwamen van Milan Geertsma en Jurre van Brug. Na rust was het VVIJ dat meer risico’s nam en FC Weesp onder druk zette. Met resultaat: in de 60e en 62e minuut vielen de 2-1 en 2-2. In de slotfase kreeg VVIJ nog een rode kaart, waarna Weesp de zege dankzij een goal van Jasper Foppen over de streep kon trekken.

Na afloop was er tevredenheid bij Ente, die ziet dat zijn ploeg nu afstand neemt van de onderste plekken: “Vooraf heb ik gezegd dat je het met 28 punten moet redden en we hebben er nu 24. Daar moeten we ons op blijven focussen. Het betekent dat we nog 4 punten moeten pakken in de komende 5 wedstrijden. Waar we dat doen, maakt me niet uit.”

Dankzij de zege is het gat met VVIJ, dat net onder de streep staat, nu zes punten. Met nog vijf wedstrijden te gaan, is de kans dus groot dat Weesp zich rechtstreeks gaat handhaven. Komende zondag gaat Weesp op bezoek bij SO Soest, dat vierde staat met slechts vier punten meer. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 2b