Belangrijke zege voor IVV op SCPB ‘22

Het duel tussen IVV en SCPB ‘22 was een bijzonder duel. Een duel tussen twee interim-trainers, Ron van Niekerk en Ben Vis. En een duel met een hoofdrol voor de keepers. 

IVV startte met rechtsback Jerry Buddingh op goal, omdat goalie Mitchel Dijkstra net vader was geworden. Bij SCPB ‘22 stond zoals gebruikelijk René de Jong onder de lat. Het duel was amper een minuut onderweg toen het spel stil kwam te liggen, omdat de goalie een buikwond had na een operatie en die wond was opengegaan. Nadat de wond gedicht was en het spel een minuut of tien had stilgelegen, kon de wedstrijd dan echt van start. 

Verwend werden de aanwezige toeschouwers niet bepaald, al maakte Gianni Oosterhoff na tien minuten wel een fraaie openingsgoal. Buddingh kwam ver uit zijn doel en Oosterhoff lobte de bal over de gelegenheidsdoelman heen. Verder was het IVV dat het betere van het spel had, maar toch ook niet echt tot kansen kwam. Een paar minuten voor rust viel wel de gelijkmaker. In een druk strafschopgebied werkte Daniel Schermer de bal achter De Jong. IVV dacht zelfs nog op voorsprong te komen voor de theepauze. Een vrije trap van Boyd Mak werd gedragen door de wind en kon binnengetikt worden, maar werd afgefloten vanwege een overtreding.  

Na rust ging SCPB ‘22 met verse aanvallende krachten op zoek naar een voorsprong. De Badhoevedorpers konden dit duel wellicht toch als laatste strohalm beschouwen om directe degradatie nog af te wenden. Er volgde onder andere een goede kans voor invaller Arquinio Bel. Hij stond vrij, maar raakte de bal helemaal verkeerd en schoot ruim naast. 

Met nog een minuut of twintig te gaan dacht SCPB ‘22 wel de leiding te nemen. Buddingh redde nog goed op de inzet van Oosterhoff, maar in de rebound werkte Diede Mentink de bal binnen. De vlag ging echter omhoog en na overleg met de grensrechter werd de goal afgekeurd. Een paar minuten later gebeurde hetzelfde aan de andere kant. Nu scoorde IVV, maar ging ook de vlag omhoog. De goal van Dean Huijsman bleef echter wel staan. 1-2 dus. 

Met een vrije trap van Ralf Fenne was SCPB ‘22 daarna dichtbij de gelijkmaker. Via de onderkant van de lat kwam de bal weer het veld in. De thuisploeg zette alles op alles om toch nog een puntje te pakken. Bij een vrije trap in de laatste minuut kwam ook doelman De Jong mee naar voren. IVV zette op zijn beurt alles op alles om de winst veilig te stellen en zette een muur van acht man sterk neer. Daar kwam de bal ook in terecht en zo volgde nog een corner. Na die corner bleef de bal even hangen en appelleerde de thuisploeg nog voor hands. Daar ging de scheidsrechter niet in mee, waarna hij meteen affloot.

Een zeer welkome zege voor IVV, dat zo aansluiting houdt met de veilige plaatsen. Het krijgt nu een pittig programma, met duels tegen de hele top 3. SCPB ‘22 is volgende week vrij en speelt daarna tegen ZOB. Bekijk hier de stand en het programma in de Eerste klasse A

Bekijk hier alle foto’s van Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)