Belangrijke zege voor Legmeervogels in degradatiestrijd

Onderin Zondag 1a is het behoorlijk spannend. Nadat De Meern uit de competitie vertrok en Papendorp geroyeerd werd, zijn er nog maar 12 ploegen over. Dat betekent dat er slechts één ploeg nacompetitie hoeft te spelen. Elfde worden is dus genoeg. Maar dat is nog best een klus: de onderste 5 ploegen staan op 3 punten van elkaar. Zondag stond een belangrijk duel op het programma tussen Fortuna Wormerveer en Legmeervogels, die beiden bij die onderste 5 clubs horen. Legmeervogels deed goede zaken: het won met 0-1.

Het was duidelijk dat beide ploegen snakten naar 3 punten en vooral niet wilden verliezen. Dat zorgde ervoor dat de eerste helft nauwelijks het aanzien waard was. Legmeervogels had de beste kansen. Revellinio Slijters raakte de bal verkeerd toen hij vrij voor goalie Halil Suzulmus stond. Vervolgens viel de 0-1 van Elroy Tuur. Hij mocht opstomen richting het doel en schoot vervolgens in de verre hoek. Hoewel het zoals gezegd geen beste eerste helft was, had Legmeervogels nog voor rust de kans om ook de 0-2 te maken. Een schot van Quint Piris werd van de lijn gehaald door Ian MacDonald.

Na rust moest Fortuna Wormerveer komen en was het voor Legmeervogels vooral tegenhouden geblazen. De thuisploeg deed er alles aan om te scoren en eindigde het duel zelfs met 5 aanvallers. Het was twee keer dicht bij een goal, met een inzet van Dilsion Morsen op de buitenkant van de paal en een schot van Bas de Groot tegen de lat. Een wanhoopspoging van Ferry Heijnis vanuit de middencirkel werd uiteindelijk nog bijna een goal. Folke Maenhout kreeg echter zijn hand nog achter de bal.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 1a

Archieffoto: John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)