Belangrijke zege voor ZOB op Olympia

ZOB heeft tegen het laag staande Olympia een hele belangrijke 2-1 overwinning geboekt. In de uitwedstrijd tegen deze tegenstander werd nog een 1-0 nederlaag geleden.

Al in de 3e minuut komt ZOB op een 1-0 voorsprong. Kid Ronday stuurt Colin Coenderman op links de diepte in, de doelman van Olympia is kansloos op de lage harde schuiver van Coenderman. De snelle treffer is een opsteker voor de ploeg van Hans Schakel en Raoul Nectar. ZOB is in de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij, en komen er kansen terwijl er niks wordt weggegeven. In de 11e minuut komt Stefan van Wonderen alleen voor de keeper, maar zijn inzet kan nog net geblokt worden door een verdediger. Niet veel later komt een voorzet van Van Wonderen bij de inkomende Kevin Hijlkema, maar deze schiet in kansrijke positie over het doel. In de 23e minuut komt ZOB opnieuw gevaarlijk door, en het is opnieuw Van Wonderen die met een voorzet de inkomende Nigel Schaasberg bereikt, maar Schaasberg zijn inzet gaat net naast het doel. ZOB blijft aandringen, een voorzet van Dennis Pals wordt door Hijlkema maar net naast het doel gekopt. In de 29e minuut komt ZOB volkomen verdiend op een 2-0 voorsprong. Coenderman passeert aan de rechterkant op fraaie wijze zijn tegenstander, zijn lage voorzet komt bij de eerste paal bij de inkomende spits Ronday die fraai de 2-0 binnen schiet. Een volkomen terechte voorsprong voor ZOB, dat de betere kansen creëert en verdedigend niets weggeeft in de eerste helft. Vlak voor de wissel komt de spits van Olympia wat te hard in op doelman Tim van Duuren die behandelt moet worden aan zijn blessure.

De tweede helft laat ZOB het initiatief wat vieren, en komt Olympia wat beter in de wedstrijd. Al vroeg in de tweede helft moet spits Kid Ronday er af met een blessure en wordt vervangen door Raphaelleo Baal .In de eerste twintig minuten gaat het spel over en weer zonder dat dit kansen oplevert voor beide doelen. Olympia heeft wel veel overtredingen nodig om ZOB af te stoppen, de scheidsrechter deelde maar liefst 6 gele kaarten uit aan de tegenstander. In de 65e minuut heeft ZOB geluk dat een inzet van een Olympia speler via de lat en de rug van doelman Tim v Duuren niet het doel in gaat. Niet veel later wordt een corner van Raphaelleo Baal door Robin Stevens net naast het doel gekopt. Door de wissels bij ZOB wordt het spel wat rommelig, en gaat het combineren een stuk minder. In de 74e minuut weet Olympia dan toch de aansluitingstreffer te maken. In het centrum van de verdediging wordt er slecht gedekt en niet ingegrepen, de spits komt alleen voor doelman Van Duuren die kansloos is op zijn harde lage schuiver.

In de slotfase wordt het door deze treffer nog spannend, maar weet de verdediging van ZOB goed stand te houden. Vlak voor tijd komt de ingevallen Jasper van der Kroon nog alleen voor de keeper, maar deze weet zijn inzet te keren. Een verdiende overwinning voor ZOB, dat gezien het aantal kansen een ruimere uitslag had kunnen neerzetten. Zaterdag de derby uit bij Monnickendam, dat met 0-2 uit wist te winnen bij de Bilt en langzaam van de laatste plaats omhoog klimt in de stand, ZOB is dus gewaarschuwd.

Tekst: Jan van der Molen

Foto’s: José Mol

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
ZOB