Ben Vis verlengt bij Waterwijk en gaat weer samenwerken met Ron Stoffels

Het is Waterwijk gelukt om Ben Vis langer aan de vereniging te verbinden. De succesvolle oefenmeester staat ook volgend seizoen aan het roer van het eerste team, waarmee hij dit jaar nog hoopt te promoveren naar de eerste klasse.

Waar HBOK aankomend weekend tegen FC Almere op een kampioenschap lijkt af te stevenen, kan Waterwijk eveneens zeer tevreden zijn. Het lukte de selectie van Vis lange tijd om de opponent serieuze tegenstand te bieden en zelfs even bovenaan te staan in de tweede klasse. Aan het einde van de competitie liep Waterwijk wat punten mis, maar de Almeerse club is zeker van een tweede eindpositie in de competitie.

“We moeten natuurlijk eerlijk zeggen dat we aan het begin van het seizoen nooit hadden verwacht dat we het zo goed zouden doen”, zo benadrukt Vis. “Lang hielden we stand tegen HBOK, maar anderzijds wonnen wij vaak met een doelpunt verschil en zetten zij ruime cijfers neer. Dat maakte het voor hen makkelijker om vol te houden. Ik denk echter dat we alles bij elkaar blij mogen zijn met hoe we het hebben gedaan.”

In de afgelopen periode voerden Waterwijk en Vis diverse gesprekken over een toekomstige samenwerking, waarbij één ding duidelijk was: beide partijen wilden graag met elkaar door. “We hebben van allebei de kanten veel plezier in het werk en ik denk dat we hierop volgend seizoen kunnen verder bouwen. Er waren nog wel een aantal onderwerpen die moesten bespreken, maar dat hoort er uiteindelijk bij. Daarna waren we er snel uit.”

Vis ziet in de technische staf een verandering plaatsvinden. Emiel van Gemert vertrekt namelijk, waardoor een hereniging met Ron Stoffels tot de mogelijkheden behoorde. “Met hem heb ik natuurlijk heel prettig samengewerkt bij De Dijk. Ik ben destijds bij die club vertrokken en Ron doet dat na dit seizoen. Aangezien we helaas afscheid moeten nemen van Emiel, wilde ik graag weer met Ron werken. Ik ben blij dat het is gelukt om hem naar Waterwijk te halen.”

Voorlopig is het voor Vis afwachten op welk niveau hij volgend seizoen met Waterwijk acteert. “We gaan de laatste twee wedstrijden gebruiken om het team zo goed mogelijk voor te bereiden op de nacompetitie, zeker omdat oefenwedstrijden in dit drukke programma onmogelijk zijn. Ik heb er een goed gevoel over dat we het goed gaan doen. Anderzijds moet je ook een beetje geluk hebben in de nacompetitie.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)