Waterwijk

Ben Vis verlengt contract bij Waterwijk

Waterwijk heeft het contract van Ben Vis met een seizoen verlengd. Ook zijn assistenten Ruud van Pelt en Emiel van Gemert blijven een jaar langer bij de club. “Wij zijn erg blij dat zij de club trouw blijven en hopen dat ze de reeds ingezette lijn doorzetten”, aldus technische man Sebastiaan Steur.

Vis kende de vereniging al uit zijn vorige periode bij Waterwijk. Hoewel hij door de coronastop nog niet veel tijdens wedstrijden langs de lijn stond, is hij blij om terug te zijn. “Het is prachtig om met deze selectie in de tweede klasse uit te komen”, vertelt de oefenmeester. “We beschikken over verschillende ervaren spelers die het uitstekend doen, maar ook veel jonge spelers laten zichzelf zien. In de Onder 23 zitten diverse talenten waaruit we als zaterdagselectie kunnen putten. Bovendien spelen de meeste jeugdteams van Waterwijk op Divisie-niveau, waardoor zij gewend zijn om op een hoog niveau uit te komen. Daarnaast zet de club grote stappen voorwaarts met de verbouwing van de kantine, verzorgingsruimtes en kleedkamers. Naast de aannemers zijn er een hoop vrijwilligers van Waterwijk betrokken bij de verbouwing. Alles bij elkaar is er de komende jaren dus veel mogelijk bij Waterwijk en ga ik graag door met de huidige lijn. Al hoop ik natuurlijk wél dat het seizoen volgend jaar langer duurt dan dit jaar.”

De eerste wedstrijden onder Vis waren veelbelovend. Na vier competitieduels stonden de Almeerders op de zevende plaats in de competitie. Vis kijkt echter graag verder dan de middenmoot. “Ik hoop dat we in staat zijn om in de subtop van de ranglijst terecht te komen. Maar laten we ook eerlijk zijn: de tweede klasse A kent een aantal sterke ploegen met veel ambitie. Daarom moeten we proberen om het op een andere manier te doen, bijvoorbeeld door de tegenstanders te verrassen met een verandering in het spelsysteem of het opstellen van een andere speler. Uiteindelijk moeten we het als team doen.” Inmiddels gaven de meeste spelers aan graag onder Vis verder te gaan. “Natuurlijk moeten we afwachten of er niet alsnog interesse komt, maar vooralsnog ben ik heel tevreden met het behouden van deze selectie. We beschikken over voldoende talent en kwaliteiten om de komende jaren door te groeien.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Waterwijk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)