Ben Vis (Waterwijk): “We hadden ze in de tang”

Afgelopen weekend ging Waterwijk met 0-1 ten onder in het duel met HBOK. In Zunderdorp was Waterwijk de bovenliggende partij, maar hield het team van trainer Ben Vis nul punten over. De enige treffer van de wedstrijd werd tien minuten voor tijd gescoord door Dennis Kaars.

Vis zijn zag Waterwijk een uitstekende wedstrijd op de mat leggen. “We speelden een hele goede wedstrijd. We hebben HBOK onder druk kunnen zetten, als team zaten we er boven op. Ook kregen we meerdere grote kansen. Alleen wisten we dit niet om te zetten in doelpunten.” Voor de wedstrijd tegen de titelkandidaat had Vis zijn team goed voorbereid en dat wierp z’n vruchten af. “We hadden HBOK echt in de tang. We zochten de ruimtes achter de centrale verdedigers van HBOK, maar het team zette ook fel druk. Alle elf spelers hebben keihard gewerkt, daar ben ik echt trots op. Als collectief hebben we uitstekend gespeeld.”

Wel baalt Vis dat zijn team zichzelf niet weet te belonen. “De laatste pass kwam net niet aan, maar ook waren we net niet slim genoeg voor de goal. Deze wedstrijd gaf het team wel een goed gevoel. Je gaat natuurlijk niet naar HBOK toe met het idee om voor de winst te spelen.” Met de meerdere grote kansen en het vertoonde spel was Waterwijk hier wel dichtbij. “Dit is voor de teamspirit geweldig.”

“Het is heel zuur tien minuten voor tijd de tegentreffer krijgen. Het was de enige echte kans en dat is dan gelijk een doelpunt”, wel neemt Vis het goede gevoel mee naar de volgende wedstrijd. Aankomende zaterdag wordt er namelijk gespeeld tegen Zandvoort. “Weer een zware wedstrijd, maar we gaan uit van onze eigen sterkte punten. In de selectie heb ik verschillende soorten spelers. De spelers geven elke week vol gas, dat is als trainer echt fijn om mee te werken.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)