Benauwde overwinning AMVJ op bezoek bij Marken

AMVJ heeft de zegereeks van de maand februari doorgezet. Het elftal van Ricky Kumar behaalde een benauwde, maar terechte 1-2 zege tegen Marken.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 2A

Tegenstander Marken doet er alles aan om in de Tweede Klasse te blijven en dat was ook duidelijk in speloptiek te zien. De thuisploeg speelde bovenal op de counter en probeerde dus met lange ballen gevaarlijk te worden. AMVJ was er echter op voorbereid, waardoor vrijwel elke aanval in de kiem werd gesmoord. Aan de andere kant lukte het AMVJ zo nu en dan om door de geformeerde verdediging van Marken te komen, maar waren de Amstelveners te slordig aan de bal om écht gevaarlijk te worden. Het doelpunt viel echter nog in de eerste helft.

De openingstreffer ontstond via een aanval met Lionel Grootfaam als sleutelspeler. De voetballer kwam uitstekend zijn directe tegenstander voorbij, gaf de bal vervolgens hard voor, waar Rene Boer klaarstond om deze tegen het net te werken: 0-1. De voorsprong was, zeker gezien het spelbeeld, meer dan verdiend.

Het was in de tweede helft voor AMVJ dan ook zaak om snel het tweede doelpunt te maken, zodat het team de wedstrijd langzaam kon uitspelen. AMVJ begon sterk en kreeg in een kwartier drie 100 procent kansen: Boer ging alleen op de keeper af maar mistte, Heerenveen ontbrak het aan de eindpass en Zep Fransen zag dat zijn poging vlak voor het doel van de lijn werd gehaald. De voetbalwet ‘als de goal bij jou niet valt, gaat deze er aan de andere kant wél in’ bleek ook deze wedstrijd van toepassing.

Marken maakte namelijk uit het niets de gelijkmaker via Luke de Waart. Daardoor stond AMVJ plotseling twintig minuten vóór tijd weer gelijk, waardoor het elftal moest komen om weer op voorsprong te komen. Dat lukte tien minuten voor tijd door een terecht gekregen strafschop, nadat Grootfaam werd neergelegd. Wulffraat was vervolgens vanaf elf meter koelbloedig: 1-2. AMVJ besloot daarna terug te zakken, waardoor Marken geen kans meer wist te creëren. Dankzij de overwinning blijft AMVJ bovenaan staan in de Tweede Klasse.

“Ik ben enorm blij met de overwinning, al baal ik achteraf dat we het niet eerder afmaken”, reageert Kumar na afloop. “Bovendien is het heerlijk dat we nog steeds bovenaan staan. We zijn nu twee weken vrij, dus zo ga je wel wat relaxter de periode in. Er komt daarna een zeer belangrijke reeks aan. We krijgen ieder topteam nog thuis en de komende twee wedstrijden is tegen HBOK en Zandvoort. Dus dat zijn mooie tests.”

Tekst: Jordi Smit