Home / Algemeen / Benno Nihom (AFC): “Op het veld serieus, maar ’s avonds het clubhuis sluiten”

Benno Nihom (AFC): “Op het veld serieus, maar ’s avonds het clubhuis sluiten”

Benno Nihom staat, na het vertrek van Jorg Smeets, sinds januari weer voor de Zaterdag 1 van AFC. Nihom begon enkele jaren terug zijn trainerscarrière bij deze ploeg en is enthousiast om tijdelijk weer op het veld te staan.

Nadat bekend werd dat Jorg Smeets een buitenlands avontuur in China aanging, moest de technische staf van AFC zich beraden over een vervanger voor de hoofdtrainer. Uiteindelijk bleek een terugkeer van Nihom en assistent Maarten van der Schaaf de beste oplossing. “We hebben een tijdje nagedacht hoe we het in konden vullen, maar uiteindelijk was dit de beste oplossing voor alle partijen. Nu hebben we alle tijd om een goede trainer voor komend seizoen te vinden”, aldus Nihom.

Nihom keerde terug naar AFC om een technische functie te bekleden, maar deze combinatie is goed vol te houden. Hij is dan ook enthousiast om weer op het veld te staan. Nihom begon zijn trainerscarrière bij deze ploeg met als doel om AFC Zaterdag op de kaart te zetten. Na een periode bij de Ajax Vrouwen vertelt hij hoe hij dit keer te werk is gegaan: “Elk team pak je anders aan, maar bij deze ploeg is er een duidelijk verschil tussen op het veld en buiten het veld. Buiten het veld is humor en gezelligheid belangrijk, maar erop willen we heel graag winnen en zijn we serieus.”

Verliezen, maar licht uitdoen
“Een voorbeeld daarvan was de nederlaag tegen Zuidvogels. We verloren met 0-1, maar uiteindelijk doen vijftien jongens het licht uit in het clubhuis. Daartegenover kunnen de jongens van me verwachten dat ik de trainer ben, het serieus aanpak en wil winnen. Daar buiten ben ik gewoon een van hen en gaat het om de gezelligheid.”

Sinds de terugkeer van Nihom behaald de ploeg goede resultaten in de spannende competitie. Het hoogtepunt beleefde hij in de beker. “De 6-1 bekeroverwinning op hoofdklasser Volendam was inderdaad wel het hoogtepunt tot nu toe, maar we kijken ook weer vooruit naar de volgende uitdaging: het talentvolle tweede elftal van Spakenburg.”

Tekst: Mitch Marinus

Send this to a friend