Home / slideshow / Benno Nihom ook volgend seizoen trainer van AFC

Benno Nihom ook volgend seizoen trainer van AFC

AFC heeft het contract van hoofdtrainer Benno Nihom met een jaar verlengd. Nihom volgde afgelopen zomer Uli Landvreugd op als trainer van AFC zondag 1. Daarvoor was hij trainer van de zaterdag 1 en bekleedde hij verschillende andere functies binnen de club.

Na een wat stroeve start heeft de ploeg zijn draai gevonden in de Jacks League. Dat leidde afgelopen zondag tot de koppositie en daarmee ook meteen de eerste periodetitel. Die geeft recht op deelname aan het hoofdtoernooi van de KNVB-beker in 2023/2024.

“AFC is bijzonder tevreden over de inbreng van Benno als hoofdtrainer en heeft het volste vertrouwen in zijn werkwijze om het eerste elftal in het seizoen 2023/2024 verder te laten doorgroeien”, zo laat de club via voorzitter Brian Speelman weten.

Zelf is Nihom uiteraard ook erg blij met zijn contractverlenging. Toen hij afgelopen winter werd aangekondigd als nieuwe trainer van AFC zondag 1 noemde hij het al “een droom die uitkomt”. Nu mag hij er dus in ieder geval een tweede seizoen aan toevoegen: “De komende weken en maanden gaan we verder bouwen aan de selectie. Ik ben heel blij met de verlenging, er spreekt veel vertrouwen uit. Ik ben als kind van de club heel trots op deze prachtige uitdaging.”

Archieffoto: Tom Poederbach

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC