Home / slideshow / Benno Nihom volgt Landvreugd op bij AFC: “Droom die uitkomt”
Benno Nihom

Benno Nihom volgt Landvreugd op bij AFC: “Droom die uitkomt”

Benno Nihom zag begin deze maand met zijn aanstelling als nieuwe hoofdtrainer van AFC 1 zijn grote droom uitkomen. De clubman volgt komend seizoen Uli Landvreugd op die voor een nieuwe uitdaging gaat. “Dit was ooit voor mij een belangrijke reden om het trainersvak in te gaan: AFC 1 onder mijn hoede nemen”, vertelt hij trots.

Nihom is geen onbekende van de vereniging. De oefenmeester vervulde vele functies bij de Amsterdamse vereniging en kent de club dan ook van binnen én buiten. Waar hij vanwege zijn werkzaamheden bij de Ajax Vrouwen korte tijd weg was, kwam hij een aantal seizoenen geleden weer terug op het oude nest. Bij AFC was intern duidelijk dat Nihom graag ooit het hoofdtrainerschap op zijn schouders wilde nemen. Toen Landvreugd bekendmaakte dat hij ging vertrekken, stond de trainer dan ook op het lijstje. “Ik moest simpelweg geduldig wachten tot mijn tijd zou komen.”

AFC had een lijstje met meerdere trainers om uit te kiezen en koos uiteindelijk voor Nihom. “Ik ken de mensen binnen de vereniging natuurlijk goed. Dus we hebben met een bakje koffie gepraat over mijn visie en wat mijn plannen met de huidige selectie zouden zijn. Het is een droom die uitkomt.” De trainer wist het bestuur daarmee enthousiast te krijgen. “Na Uli vind ik het geweldig dat ik het volgend jaar overneem. We zijn namelijk allebei mensen die al jaren bij deze vereniging rondlopen. Het is een prachtig signaal naar de andere clubmensen dat de kansen er altijd liggen.”

Aangezien AFC het doorschuiven van Nihom al in december bekendmaakt, heeft de oefenmeester nog vele maanden om toe te werken naar volgend seizoen. De trainer benadrukt dat hij daarbij veel respect heeft voor het werk van Landvreugd. “Hij doet al jaren aan de bovenkant van de Tweede Divisie mee. Het is echter een feit dat wij twee verschillende mensen zijn, waardoor we zaken op een andere manier zullen aanpakken. We zullen daarom op een andere wijze training geven en coachen.”

Nihom heeft door zijn vele jaren ervaring goed in zijn hoofd zitten hoe hij met de groep aan de slag wil gaan. “Ik ben een trainer die mijn ploeg op een duidelijke manier wil laten spelen en tactiek mooi vindt, waardoor ik het belangrijk vind om eenvoudig te kunnen veranderen van spelsysteem. Bovendien ben ik gewend om veel te communiceren en er bovenop te zitten. Tegelijkertijd geef ik mijn spelers de vrijheid om binnen een kader hun creativiteit te gebruiken. Ik zal echter moeten wachten op het voorseizoen om de spelers pas écht te leren kennen.”

De nieuwe hoofdtrainer verwacht dat het geen eenvoudige opgave wordt om AFC 1 onder zijn vleugels te nemen, maar heeft alle vertrouwen erin dat het goed komt. “Je moet je niet vergissen dat ik bij de Ajax Vrouwen ook met veel druk te maken kreeg. Het is zeker een uitdaging, maar ik zou deze niet aangaan wanneer ik het gevoel had dat ik het niet in me zou hebben. Ik zal de komende tijd gebruiken om mezelf zo goed mogelijk voor te bereiden, zodat we volgend seizoen direct goed aan het werk kunnen.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Tom Poederbach

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC