Anwar Bensabouh

Bensabouh: “Laat gewoon mijn voeten spreken”

Anwar Bensabouh speelde een aantal jaren voor AFC en maakte in 2017 de overstap naar het betaald voetbal. Almere City pikte de middenvelder op. In Almere is Bensabouh intussen basisspeler en ligt hij vast tot medio 2022.

Tegenvallende resultaten

“Ik speel en voel me goed. Als ik naar het team kijk, draait het alleen niet heel lekker”, analyseert Bensabouh de eerste helft van het seizoen. Niet alleen staat Almere City momenteel in de middenmoot van de Keuken Kampioen Divisie, ook raakte het eind november zijn trainer kwijt. Robert Molenaar, die afgelopen zomer pas was aangesteld, vertrok wegens tegenvallende resultaten, de manier van spelen en het gebrek aan progressie binnen het team. Momenteel staat assistent-trainer Ole Tobiasen voor de groep. “Tobiasen nam het vorig jaar ook al over, en dat is dit jaar dus weer het geval.”

Teruggevochten

De 20-jarige Bensabouh is over zijn eigen spel redelijk tevreden. “Aan het begin van het seizoen speelde ik de eerste vijf wedstrijden niet. Het spel viel toen tegen, dus legde de trainer me uit waarom ik niet speelde. Uiteindelijk liet de trainer mij een aantal keer invallen en deed ik het goed. Elke keer als ik inviel, was er verandering op een positieve manier merkbaar. Vervolgens koos de trainer ervoor om mij weer te laten spelen. Sindsdien is het mijn twaalfde of dertiende wedstrijd achter elkaar dat ik in de basis start en 90 minuten speel.” De middenvelder van Almere City heeft zich dan ook écht bewezen. “Ik hield simpelweg geduld. Dat had ik vorig jaar ook en dit jaar weer. Ik laat gewoon mijn voeten spreken en dan komt de rest vanzelf.”

Creatieve middenvelder

De oud-speler van AFC omschrijft zichzelf als creatieve middenvelder. “De positie op het middenveld maakt mij niet zozeer uit: ik kan in principe overal uit de voeten. Verder ben ik een creatieve, hardwerkende middenvelder met een goed loopvermogen. Bovendien bezit ik voetballend inzicht, waardoor ik veel vooruit kijk en ook die richting op probeer te spelen. Zowel over de grond als met een crosspass.” Zijn kwaliteiten liet hij eerder al zien in Amsterdam. “AFC is mij altijd bevallen. Ik speelde altijd in de hoogste teams en die waren vrijwel altijd gelijk aan de hoogste competities. Dus dat was gewoon een hoog niveau, zowel tijdens trainingen als wedstrijden.”

Overstap Almere City

Bensabouh transfereerde in de zomer van 2017. “Almere City kwam destijds twee wedstrijden bij me kijken en toen heeft de club contact opgenomen met AFC. Toen was er nog een lichte twijfel, omdat er ook andere clubs geïnteresseerd waren. Uiteindelijk ben ik in Almere op gesprek geweest. Het beviel me destijds allemaal wat ze zeiden en bovendien was het in de buurt van waar ik woon. Daardoor kon ik prettig thuis slapen en eten én kon ik ook naar school blijven gaan. Het gevoel was dus goed, dus koos ik voor Almere.”

Bij het tekenen van het contract schetste Almere City een duidelijk plan. “De club wil spelers ontwikkelen en omhoog helpen. Natuurlijk gaat het om het teambelang en dat je wedstrijden wint. Maar spelers moeten zichzelf ook gewoon ontwikkelen. Waar ik de komende jaren wil komen? Ik wil nu zoveel mogelijk minuten maken in de Keuken Kampioen divisie en zo belangrijk mogelijk zijn voor het team. En dan uiteindelijk de overstap maken naar de Eredivisie. Het liefst natuurlijk mét Almere City, anders als speler”, besluit Bensabouh.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Orange Pictures

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC