Berend Schoute (WVHEDW) verhuist voor werk naar andere kant van de wereld

Berend Schoute heeft afgelopen weekend vermoedelijk zijn laatste wedstrijd voor zaterdag eersteklasser WV-HEDW gespeeld. De 29-jarige verdediger annex middenvelder verhuist binnenkort vanwege zijn werk naar Australië.

Schoute zit op dit moment middenin de verhuizing en is zich aan het voorbereiden op het avontuur aan de andere kant van de wereld. “De afgelopen drie jaar heb ik mijn werk goed kunnen combineren met het voetbal in de eerste klasse, maar nu ga ik samen met mijn vriendin naar Australië.” Het is de bedoeling dat hij daar twee of drie jaar verblijft voor xijn werk, “Ik kom sowieso weer terug naar Nederland.”

Hij hoopt in Australië zijn voetballoopbaan te kunnen voortzetten. “Ik wil eerst een huis zoeken en settelen, maar daarna hoop ik ook daar te kunnen gaan voetballen. Ik moet daar natuurlijk wel een clubje vinden zoals ik die hier in Nederland ook had.” Of het ook een definitief vertrek bij WVHEDW betekent, weet hij nog niet. “Ik neem geen officieel afscheid, maar ik ben nu 29 jaar en als ik terug ben zal ik in de dertig zijn. Daarom voelt het wel als een afscheid, omdat je natuurlijk nooit zeker weet of je kan terugkeren.”

Afgelopen zaterdag werd de verdediger na zijn voorlopig laatste wedstrijd in Amsterdamse dienst in het zonnetje gezet door de club. “We pakten een mooi resultaat tegen Huizen (2-1 zege) en daarna heb ik mooie woorden ontvangen onze aanvoerder (Jordy Dijkhuizen). Daar waren alle spelers en de voorzitter bij.” Het echte afscheid voor Schoute komt vrijdag. “We hebben morgen nog een kerstdiner bij de club en dan gaan we het helemaal afsluiten.”

Foto: Jan Vonk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)