Beschamend seizoensslot voor De Volewijckers

De Volewijckers heeft als kampioen het seizoen 2021/2022 in Zaterdag 4b beschamend afgesloten. Ondanks dat de wedstrijd in de categorie van ‘om des keizers baard’ viel werd tegen Rood-Wit Zaanstad, een kelderploeg op de ranglijst, in een doelpuntrijke wedstrijd ontluisterend verloren met 5-4.

Sinds twee weken geleden De Volewijckers het kampioenschap pakte, leeft het team van coach Frank Schuitemaker op een roze wolk. Vorige week was daar al de eerste nederlaag van het seizoen, maar zaterdagmiddag in Zaanstad donderde De Volewijckers na een erbarmelijke slechte wedstrijd van die wolk af. De Noordamsterdammers misten wat sterkhouders, maar dat was geen excuus voor het lusteloze spel.

Het trof met Rood-Wit bovendien een tegenstander die nog wel vooruit wilde. Rood-Wit trainer Levino Wijdenbosch had een goede energie in zijn ploeg gestoken, wat na tien minuten spelen de openingstreffer opleverde. Ozturk Tayfun verraste Volewijckers-doelman Mitchel Vincken met een drop-kick: 1-0. De Volewijckers schrok even wakker, en vijf minuten later scoorde middenvelder Denzel Rommy de gelijkmaker en zijn eerste doelpunt van het seizoen: 1-1.

De kampioen trok even door en na twintig minuten spelen scoorde Issam El Bakkali met een laag schot: 1-2. Het doelpuntenfestijn ging vijf minuten later weer verder. De verdediging van De Volewijckers had de slaapmuts nog steeds op, en een van de aanvallers van Rood-Wit ging alleen op doelman Vincken af. De keeper ging voor de bal, raakte lichtjes de Rood-Wit aanvaller aan waarop de scheidsrechter een strafschop gaf. Tayfun benutte de pingel: 2-2. Rood-Wit was drie minuten later attent bij andermaal slap en slordig spel van De Volewijckers. Rood-Wit spits Remco van de Bos veroverde de bal en haalde met een verwoestend schot uit: 3-2. Tien minuten voor rust scoorde De Volewijckers zijn nummer drie. El Bakkali ontving een steekbal en ronde met een droog schot af: 3-3.

In het tweede bedrijf ging het al bedenkelijke spel van beide teams van slecht naar zeer slecht. Het scoreverloop bleef echter bizar.
De speler die nog enigszins zijn niveau bij de groen-witten haalde was El Bakkali. Die speler gaf De Volewijckers na een uur spelen een voorsprong: zijn schot trof via de binnenkant van de paal doel: 3-4. De wedstrijd kabbelde daarna een beetje door. Maar Rood-Wit had nog stevig slotscenario in de aanbieding. Tien minuten voor tijd scoorde het verdiend de gelijkmaker. Op de linkerflank ontving na een vlotte combinatie Rood Wit speler Ozturk Turgay vogelvrij de bal. De buitenspeler scoorde met een schitterend schot: 4-4.

Voor De Volewijckers was dat het sein om te laten zien dat het de terechte kampioen is. De ploeg trok naar voren en scoorde ook een doelpunt. Maar volgens de scheidsrechter, die meedeed in het matige niveau, was de bal op advies van de grensrechter niet achter de lijn geweest. Even later kreeg De Volewijckers de deksel op de neus. De defensie oogde weer wankel, en op randje buitenspel passeerde van de Bos doelman Vincken en bracht Rood-Wit in euforie: 5-4.

Na het laatste fluitsignaal, was er maar één conclusie: de kampioen verliet met schaamrood op de kaken het speelveld.
Het seizoen zit erop voor De Volewijckers. Terugkijken: de doelstelling aan het begin van het seizoen met promotie naar de derde klasse is bereikt. Met een bittere nasmaak wat betreft de twee laatste wedstrijden van het seizoen rolt De Volewijckers de zomer in. Wat rest: vooruitkijken naar volgend seizoen, met hier en daar wat vraagtekens richting de derde klasse.