Home / slideshow / Bestuur FC Weesp stapt op

Bestuur FC Weesp stapt op

Op de ledenvergadering van FC Weesp zijn afgelopen maandag 5 bestuursleden opgestapt. Dat gebeurde vlak nadat er juist een bestuur van 8 leden was benoemd. Ron Anches, Rutger ter Hoeven en Leo Timmermans hadden zich vanuit de jeugd gezamenlijk kandidaat gesteld.

Michael Kronenburg, Bart Slokker, Peter de Keyzer, Bart Horseling en Koos Kappert besloten na de benoeming meteen af te treden. Kronenburg vertelt over hun redenen hiervoor: “Het is een chaos in de jeugd: er is geen orde, ouders betalen geen contributie omdat er geen trainers geworven worden, teamindelingen kloppen niet en ga zo maar door. Er zijn afgelopen zomer 100 jeugdleden bij gekomen, maar er zijn er ook 90 weggegaan. Daar moet je naar kijken. De ouders willen graag voet aan de grond krijgen en zelf regeren. Maar er moeten mensen in het bestuur zitten die verstand hebben van bestuur én van voetbal. Wat er nu gebeurt is ontzettend jammer voor de club.” Kronenburg is al benaderd voor een bestuursfunctie bij een andere club. Bij Weesp was hij interim bestuurslid technische zaken.

Geconfronteerd met deze uitspraken geeft Leo Timmermans aan dat hij zich niet herkend in de beschreven chaos. “Het ledenbestand binnen de jeugd is afgelopen seizoen met 15% gegroeid en er zijn concrete verbeteringen doorgevoerd om de jeugdafdeling naar een hoger plan te trekken, zoals het activeren van de Technische Commissie, optionele techniektrainingen op zondagochtend door Pascal Heije van de Golden Boys Voetbalschool, en het aanstellen van een Hoofd Opleidingen, ook om de aansluiting met de senioren te verbeteren. Uiteraard zijn er nog steeds uitdagingen om alles goed georganiseerd te krijgen, aangezien de jeugdafdeling van FC Weesp nog in opbouw is en vrijwel volledig drijft op de inzet van vrijwilligers.”

Voor Anches, Ter Hoeven en Timmermans kwam het opstappen van de 5 bestuursleden dan ook als een grote verrassing: “We hebben ons kandidaat gesteld om de groep groter en het bestuur sterker te maken. Een bestuur van 8 personen is niet ongebruikelijk en alle hulp leek ons welkom.”

Maar in plaats van met zijn achten, staan Anches, Ter Hoeven en Timmermans er nu dus met z’n drieën voor: “Dat is wat anders dan het beeld dat we voor ogen hadden, maar we lopen er ook niet voor weg en hebben er alle vertrouwen in om op korte termijn met andere vrijwilligers binnen FC Weesp een sterk bestuur te vormen. We gaan graag met iedereen binnen de club in gesprek over waar volgens hen de focus moet liggen, en roepen iedereen die hier een bijdrage aan wil leveren contact op te nemen met het bestuur.”

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)