Home / slideshow / Bestuur FC Weesp weer compleet na ALV
FC Weesp bestuur

Bestuur FC Weesp weer compleet na ALV

Het bestuur van FC Weesp bestaat de komende drie jaar uit zeven leden. Waar gedurende het afgelopen half jaar de bestuurstaken op de schouders van slechts drie personen rustten, zijn daar sinds woensdagavond officieel vier bestuursleden bijgekomen. Samen hebben zij de ambitie om de clubleden de komende drie jaar nog dichter bij elkaar te brengen.

Ron Anches, Leo Timmermans en Rutger ter Hoeven hadden het sinds december niet eenvoudig, nadat er een clash binnen het bestuur plaatsvond. “Het was eerlijk gezegd hectisch”, vertelt Ter Hoeven. “We waren alle drie geen beroepsbestuurders binnen de voetbalwereld, ook al hadden we ervaring in het bedrijfsleven. Uiteindelijk is de voetballerij een andere tak van sport, dus dat was een uitdaging. We moesten veel leren en nieuwe zaken oppakken, maar dat is ons gelukt.” Tijdens de algemene ledenvergadering van woensdag merkte het zittende bestuur dat er een groeiende enthousiasme binnen de vereniging aanwezig is. “Er heerste een zeer positieve sfeer met een grote, diverse opkomst van onze leden. Je ziet dat het nóg meer gaat leven binnen de club en mensen zich meer gehoord voelen. Na de algemene ledenvergadering kregen we bijvoorbeeld verschillende mailtjes van mensen die zich aanboden om in de kascommissie plaats te nemen of sponsor te worden. De aandacht van onze leden komt voor mijn gevoel voort uit een perceptie dat er weer meer mogelijk is en er geluisterd wordt.”

Ook voorzitter Anches zag dat de sfeer binnen FC Weesp een mooie omslag heeft gemaakt. “Ik denk dat iedereen behoefte had aan verandering binnen de vereniging. Verandering is het moeilijkste wat er is, maar als het lukt en je slaat de goeie weg in, dan wil iedereen daar deel van uitmaken. Dat blijkt nu ook uit ons bestuur, want we begonnen met drie personen. Als je dan na een half jaar kan zeggen dat je met zeven man (Helen van der Weij, Sasja Fransen, Mathieu Oude Luttikhuis en Ger Oostermeijer zijn nieuw, red.) sterk staat, dan mogen we daar trots op zijn.” De kracht van het nieuwe bestuur moet onder meer de diversiteit zijn. “We hebben nu een twintiger, dertiger, tot aan een zestiger in het bestuur, inclusief een dame. Dat vind ik persoonlijk ontzettend fijn, want zo voelt iedereen zich vertegenwoordigt binnen de club. Daarnaast hebben we met de zeven bestuursleden negen spelende jeugdleden bij FC Weesp, dus de betrokkenheid vanuit je rol als vader is ook al enorm.”

Het bestuur is van plan om de komende drie jaar vol energie aan de slag te gaan. “Het is allereerst onze verantwoordelijkheid om de sfeer te blijven verhogen, zodat de mensen met plezier bij de club komen”, legt Anches uit. “Zowel spelende als niet-spelende leden. Als je daarnaast kijkt naar het financiële plaatje, dan willen we financieel transparantie creëren en bouwen naar een stabiele situatie. Het is de taak van een goed bestuur om bedachtzaam om te gaan met de kosten, maar ook de juiste investeringen te doen. Denk dan bijvoorbeeld aan het opleiden van trainers, zodat de jongens goede oefeningen krijgen.”

“We hebben een prachtige accommodatie en een mooie groei met onze leden”, haakt Ter Hoeven in. “Bovendien hebben we de structuur van de organisatie staan en de technische kennis, dus alle ingrediënten zijn aanwezig. Het is aan ons als bestuur om het de komende jaren waar te maken.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Hans Peijs

Send this to a friend