Beter ASV Arsenal zet AMVJ met 2-0 opzij

ASV Arsenal behaalde zaterdagmiddag een verdiende overwinning tegen AMVJ. De thuisploeg won het onderlinge duel met 2-0.

Beide ploegen waren aan het begin van de wedstrijd gelijkwaardig aan elkaar. Waar AMVJ wat feller op de bal was, slaagden de Amstelveners er niet in om in de buurt te komen van het vijandelijk doel. Aan de andere kant van het veld had Arsenal wel enkele kleine kansjes. Onder meer Kobe Wielkens kreeg het echter niet voor elkaar om zijn mogelijkheid te verzilveren, want hij schoot de bal naast.

Ook AMVJ probeerde tot kansen te komen, maar de lange passes kwamen vaak niet bij een ploeggenoot terecht. Daardoor hoopte de ploeg van Ricky Kumar met een gelijke stand de rust in te gaan, maar dat lukte niet. Vlak voor de theepauze kreeg Wielkens de bal namelijk voor zijn voeten. Hij kapte twee tegenstanders uit en bleek vervolgens rustig genoeg te zijn om de bal in de hoek te plaatsen: 1-0.

In de tweede helft probeerde AMVJ het spelbeeld om te draaien, alleen dat bleek lastiger gezegd dan gedaan. Arsenal bleef het betere van het spel houden en kreeg de mogelijkheid om de score verder uit te breiden. Shadi El Sabrouty schoof de bal echter naast het doel. Kort daarna was het AMVJ dat zeer dichtbij de gelijkmaker was. Waar Max Krake echter de keeper raakte, schoot Thijs de Graaff snoeihard tegen de paal aan.

Arsenal wist daardoor dat de wedstrijd nog niet was gespeeld en zette nog even aan. Zo raakte Junior Toretta eveneens het aluminium en schoot El Sabrouty de bal in de handen van Maksim van Ingen. Met een aantal wissels te hebben gedaan hoopte AMVJ alsnog voor een punt te gaan, maar de invallers konden niet voorkomen dat Arsenal de 2-0 maakte. Invaller Sander Wiggers schoot raak en bepaalde de eindstand.

“De afgelopen weken verspeelden we zonder door de ondergrens te zakken helaas punten, dus het was vandaag belangrijk dat we dat niet zouden doen”, benadrukte Imro Wielkens. “Ik denk dat we tegen AMVJ hebben gestreden en de verdiende winnaar waren. Volgende week wacht voor ons echter alweer een belangrijke wedstrijd en dan moeten we er weer staan.”

Voor Kumar was het na afloop vooral balen. “We zitten absoluut in een lastige periode, waardoor we vooral hoopten om de nul te houden. Dat is ons helaas niet gelukt. Hopelijk weten we ons zo snel mogelijk veilig te spelen. We krijgen de komende weken écht een aantal finales waarin we er moeten staan.”

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 2A

Tekst: Jordi Smit
Foto’s: Ton van Eenennaam

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)