Beursbengels verslaat AFC in matig duel

Beursbengels  heeft ook haar vierde thuiswedstrijd na de winterstop gewonnen. Het elftal van Dennis Koorn versloeg AFC met 2-0 dankzij twee doelpunten in de eerste helft. Door de  zege staat Beursbengels op de vierde plaats, de achterstand op koploper HBOK blijft vijf punten. AFC is inmiddels afgezakt naar de achtste plek in zaterdag 2A.

Beursbengels kon weer over aanvoerder Michael Samuel en rechtsback Louis Wanders beschikken maar miste Tommy Janssen vanwege een blessure. Opvallendste afwezige bij AFC was topscorer Murat Onal.

De terugkeer van verdedigers Samuel en Wanders deed Beursbengels duidelijk goed. Waar de defensie van de withemden vorige week zo lek als een mandje was stond het deze middag achterin prima. De wedstrijd begon gelijkwaardig zonder grote mogelijkheden. Beursbengels kwam dan ook uit het niets op voorsprong, de goal was er echter niet minder fraai om. Dennis Gerritsen ontving de bal op het middenveld en stuurde Zion Linger met een fraaie pass weg. De aanvaller kapte zijn tegenstander uit en schoot de bal hard tegen het net. Na de 1-0 was AFC sterker en hadden zij veel balbezit. Beursbengels moest achteruit maar gaf in het eerste half uur helemaal niks weg.

In de 37ste minuut zocht de thuisclub weer eens de weg naar voren en kregen zij een vrije trap op twintig meter van het AFC-doel. Renato Steffens ging achter de bal staan en schoot het leer fantastisch in de bovenhoek, 2-0. Zo was Beursbengels enorm effectief in de eerste helft en promoveerden zij hun enige twee kansen tot treffers. Na de 2-0 kreeg AFC direct een grote mogelijkheid op de aansluitingstreffer toen Gijs Niehe alleen voor Betram de Langen verscheen. Maar de AFC-middenvelder kon de doelman niet passeren en zag zijn inzet gestopt worden.

_MG_9770

Direct na rust kreeg AFC een nieuwe kans om terug te komen in de wedstrijd. Dit keer kopte Gijs Roodbeen een open kop kans in het zijnet . In het verdere verloop van de tweede helft was het spel van beide ploegen erg matig. Nadat AFC-trainer Colijn twintig minuten voor tijd meer risico ging nemen kwamen er weer wat kansen. Deze waren voor de thuisclub, invallers Jamal Lachkar en Juanito de Mee gingen hier echter slordig mee om en lieten het na de wedstrijd te beslissen. Vlak voor tijd kreeg AFC  nog één kans via Roodbeen maar de middenvelder kon doelman De Langen niet passeren. Niet veel later floot de scheidsrechter af en eindigde het duel in een 2-0 zege voor Beursbengels. Smetje op de zege van de thuisclub waren de gele kaarten voor Gerritsen en Samuel. Hierdoor missen zij het duel tegen AMVJ en heeft Beursbengels volgende week een serieus probleem met betrekking tot de personele bezetting.

_MG_9812

Voor AFC zijn de druiven wederom zuur, de winnaar van de eerste periode verloor alweer voor de derde keer op rij. AFC-trainer Wessel Colijn: “Vandaag deden we het in de eerste helft goed en voetbalden we aardig mee. Maar we konden niks creëren, we missen voorin duidelijk creativiteit. Na rust was het erg slecht wat we lieten zien en maakten we geen moment aanspraak op een punt of meer. De komende wedstrijden zullen we moeten gebruiken om het goede gevoel terug te krijgen voor in de nacompetitie. Ik geloof niet dat we nog in degradatieproblemen komen, als we in de resterende zes duels nog minimaal drie punten pakken zijn we  zeker veilig en doen we gewoon mee aan de nacompetitie voor promotie. ”