Bij Nunspeet wint ZOB met 2-3

Uit bij Nunspeet heeft ZOB uitstekende zaken gedaan door met 2-3 te winnen. De tegenstander had ZOB in de thuiswedstrijd nog vrij kansloos met 1-3 verslagen. De ploeg van de trainers Hans Schakel en Raoul Nectar heeft zich dus gerevancheerd en staat nu veilig. De nacompetitie wordt nu zeker ontlopen.

In de eerste helft heerste ZOB en kwam dan ook verdiend op een 0-2 voorsprong. In de tweede helft moest Nunspeet wel komen en drukte het ZOB in de verdediging. ZOB hield echter goed stand en in de hectische slotfase wist Nunspeet in blessuretijd nog de 2-3 te maken, maar verder liet de verdediging van ZOB het niet komen.

Door de afwezigheid van Rowin Mol en Kevin Hijlkema,die beiden bij een bruiloft zaten, hadden de trainers Schakel en Nectar een basisplaats ingeruimd voor de routinier Dave Ninteman. Hij speelde een sterke partij en was een rustpunt op het middenveld. De eerste kans in de wedstrijd was voor ZOB, een snel uitgespeelde aanval kwam uit bij Ninteman die de bal maar net naast het doel schoot.

Nunspeet startte voorzichtig en ZOB was de betere ploeg. In de twaalfde minuut kwamen de bezoekers op een 0-1 voorsprong. Een voorzet van Jerrold van den Eeckhout werd door Stefan van Wonderen fraai teruggekopt.  De inkomende Colin Coenderman wist de 0-1 binnen te schiet. Nunspeet speelde angstig en kon zelden gevaarlijk worden in de eerste helft. In de dertigste minuut speelde Kid Ronday zich knap vrij aan de zijkant. De voorzet die volgde werd slecht weggewerkt door de thuisploeg.  Stefan van Wonderen is attent en kon de 0-2 binnenwerken.

Zeven minuten voor rust kwam de spits van Nunspeet gevaarlijk door, maar hij werd door een uitstekende tackle van Danny Streekstra van scoren afgehouden. Niet veel later ging een vrije trap van Nunspeet bij de tweede paal naast het doel.

In de tweede helft moest Nunspeet wel komen en drukte het ZOB naar achteren. Tien minuten na rust was  er een snelle aanval van Nunspeet. De inzet van de spits kon doelman Tim van Duuren tot corner verwerken. De bezoekers uit Zuidoostbeemster konden in de tweede helft weinig gevaarlijk worden.

Met 64 minuten op de klok was er een snelle ZOB-aanval over de rechterkant. De voorzet van Marko Pals werd door de inkomende Stefan van Wonderen maar net naast geschoten. In minuut 73 werd een schot van een aanvaller van Nunspeet tegen de arm van een ZOB-verdediger geschoten. Arbiter Van Bussel legde de bal op de stip, welke door  Dominique van de Grift feilloos werd benut. Drie minuten later kreeg Nunspeet een vrije trap op de rand van de zestienmeter. De ingeschoten bal wordt door keeper Van Duuren fraai tot corner verwerkt.

Tien minuten voor het eind stuurde Pals met een bekeken pass Raphaelleo Baal de diepte in. Vrij voor de doelman schoot Baal vanaf de rand van de zestienmeter hard en laag de 1-3 binnen. Na deze treffer was het geloof bij Nunspeet helemaal weg, al probeert de ploeg nog wel om de stand een andere wending te geven. Vijf minuten voor het einde minuut ging de spits van Nunspeet alleen op doelman Van Duuren af. De keeper wist op fraaie wijze de inzet van de spits te stoppen. In de 88minuut hadden de gasten geluk dat een vrije trap vanaf de rand van de zestienmeter via de onderkant van de lat het veld weer in ging. Uit een corner scoorde Vincent Huisman de 2-3.

Een belangrijke overwinning voor ZOB, dat in de stand nu niet meer is te achterhalen waar het gaat om de degradatieplaatsen. De ploeg staat nu gelijk met Argon op een keurige vierde plaats. In het gunstigste geval kan ZOB een periode overnemen. Dan moeten de laatste twee wedstrijden wel gewonnen worden en is de ploeg natuurlijk afhankelijk van de uitslagen van de concurrentie.

Zaterdag wacht een thuiswedstrijd tegen Zuidvogels, die uitgeschakeld lijken voor de eerste plaats.