Home / Algemeen / Bilal Ched-Dadi laat ZSGOWMS achter zich voor zijn vrienden bij HBOK
Foto: Mario Wormhoudt

Bilal Ched-Dadi laat ZSGOWMS achter zich voor zijn vrienden bij HBOK

Hij wilde met ZSGOWMS naar de Hoofdklasse toe, maar nadat het dit seizoen niet lukte om uit de zondag derde klasse C te komen, vertrekt Bilal Ched-Dadi alweer bij de Amsterdammers. De 32-jarige middenvelder verkast naar zaterdag tweedeklasser HBOK.

Het mislukte seizoen heeft Ched-Dadi pijn gedaan. Nog steeds vindt hij het heel jammer dat het niet gelukt is om te promoveren. “Het was erg rumoerig in de groep. We zijn geen hecht team geweest. Ik heb veel tijd geïnvesteerd om individueel met spelers of de technische staf te praten, in de hoop het maximale eruit te halen. Als een bepaalde teamgenoot niet wil meewerken, wordt het lastig. Ik had overwogen om toch te blijven en geduld te hebben, maar met een grote twijfel.”

De twijfel won het van zijn toekomstplannen met ZSGOWMS. Dit seizoen kostte hem simpelweg teveel energie. “De stress die ik hieraan overhield, nam ik mee naar mijn privéleven. De afgelopen jaren ging het bij mijn oude clubs altijd zoals ik had gedacht en gehoopt. Dit seizoen niet. Degene waar ik niet gemotiveerd van raak, blijft bij de club. Aan de club zelf en het grootste deel van de spelersgroep lag het niet. Ik ben ZSGOWMS echt dankbaar. Maar je moet er wel plezier in blijven hebben en dat gaat zo niet.”

Nadat de middenvelder hoorde dat zijn oud-ploeggenoten van De Dijk, waar hij zelf tussen 2015 en 2017 speelde, naar HBOK vertrokken, wilde hij hen achterna gaan. “Het was een hele leuke periode bij De Dijk. Allemaal jongens waar ik goed mee omga. Met Mustapha El Aamrani ben ik bijvoorbeeld opgegroeid. Bij HBOK kan ik weer met vrienden voetballen. Daar staat een ploeg samengesteld vol met spelers die weten hoe het moet. Dan zit ik met iedereen op één lijn.”

Naast Ched-Dadi verzekerde HBOK zich van de komst van Angelo Groen en Jeremy Vrede. Groen komt over van het zaterdagelftal van Westlandia, Vrede stond afgelopen seizoen onder de lat bij zondag eersteklasser Zeeburgia en moet de concurrentiestrijd aangaan met de huidige eerste doelman Raymond Dirven. Ook Joel Gemin (Hercules Zaandam) en Bruce Carstens (OSV) komen de Zunderdorpers versterken.

Foto: Mario Wormhoudt

Meer nieuws op de clubpagina(s)▼

Send this to a friend