Bilal el Amrani (ASWH) doet nieuwe club OFC pijn

Op weg naar de Tweede Divisie heeft OFC een valse start gemaakt. De ploeg van Eric Heerings ging in het heenduel van de eerste ronde met 2-1 onderuit bij ASWH. Uitgerekend Bilal el Amrani, die volgend seizoen voor de Oostzaanse derdedivisionist speelt, was de matchwinner.

In Hendrik-Ido-Ambacht keek OFC na zes minuten al tegen een achterstand aan. Uit een hoekschop knalde El Amrani met een halve volley raak. Via een vrije trap van Tom Noordhoff (tegen de lat) waren de bezoekers dichtbij een snelle gelijkmaker, maar in plaats daarvan werd het in de twaalfde minuut zelfs 2-0. Na een snelle aanval kon El Amrani eenvoudig zijn tweede van de avond binnen tikken.

De Oostzaners probeerden de druk op te voeren. Voor rust schoot Edip Biberoglu voorlangs en na de theepauze raakte Noordhoff opnieuw het aluminium. In de 63ste minuut viel de aansluitingstreffer toen Biberoglu een penalty benutte. Tien minuten voor tijd legde scheidsrechter Lorenzo Cairo de bal opnieuw op de stip, maar nu zag Biberoglu zijn inzet gekeerd worden door doelman Stefan Kok. Op die manier kon een nederlaag niet meer voorkomen worden. Tot overmaat van ramp raakten de bezoekers in de blessuretijd nog Deniz Aslan kwijt met een rode kaart.

Mocht OFC de kleine nederlaag zaterdag in de return kunnen goedmaken, wacht in de tweede ronde zeer waarschijnlijk FC Lienden. Die ploeg won de eerste wedstrijd met 0-3 bij GOES. Kijk hier voor alle uitslagen en het programma van de nacompetitie.