Bilal el Yacoubi verlaat ZSGOWMS voor Hoofddorp: “Dit wordt mijn laatste club”

Bilal el Yacoubi wilde heel graag promoveren met ZSGOWMS. Omdat het (vooralsnog, want er is een kans via de nacompetitie) niet lukt, besluit de 34-jarige middenvelder zelf een stap omhoog te maken. Volgend seizoen speelt hij voor zondag eersteklasser Hoofddorp.

Van de derde naar de eerste klasse ging niet lukken met de Amsterdammers. Dan maar zelf die stap maken, dacht El Yacoubi, die al had besloten te vertrekken voordat er gesprekken met andere clubs liepen. “Ja, het is tegengevallen. Helaas is het door omstandigheden niet gelukt. Maar als we dit jaar via de nacompetitie promoveren, zie ik het niet als een mislukte periode. Ik ben voor één doel gekomen: promoveren.”

Hij had de intentie om zijn loopbaan af te sluiten bij ZSGOWMS. Mocht het straks bij Hoofddorp ook niet lopen zoals hij wil, dan stopt El Yacoubi. “Ik wil het ergens goed afsluiten. Hoe lang dat nog duurt, kan ik niet zeggen. Wel dat dit mijn laatste club wordt. Ik ben een speler die wil presteren en wanneer dat niet meer gaat, vind ik het minder leuk en is het minder motiverend. Op zo’n moment zal ik bijvoorbeeld de keuze maken om te stoppen.”

De controleur kijkt ernaar uit straks aan de slag te gaan in Hoofddorp. De vraag of hij het nog wel kan, voetballen in de eerste klasse, beantwoordt El Yacoubi al snel met een duidelijke ‘ja’. “Ik heb jaren op hoog niveau gespeeld en voetballen, de basis, verleer je niet. Je gaat mee in het niveau.” Bovendien legt hij de lat alvast hoog: meedoen met de eerste vijf. “Dit jaar staan ze ergens onderin. Dat is niet fijn voetballen, degradatievoetbal. Ik hoop dat we volgend jaar tot het einde bovenin kunnen meedraaien.”

El Yacoubi is niet de enige nieuwe aanwinst voor de eersteklasser. Ook Jordan de Jong speelt volgend seizoen voor Hoofddorp. De buitenspeler vertrok dit seizoen tussentijds bij Legmeervogels en werkte eerder samen met trainer Jethro Abram.

Foto’s John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)