Bilal el Yacoubi (ZSGOWMS) heeft geen spijt van stap omlaag

Na een paar maanden in het shirt van ZSGOWMS heeft Bilal el Yacoubi zijn draai gevonden bij de zondag derdeklasser. De 32-jarige middenvelder kwam afgelopen zomer over van OFC, waar hij weinig aan spelen toekwam. Van El Yacoubi werd echter wel een behoorlijke omschakeling gevraagd.

“Natuurlijk is de derde klasse anders voetballen. Ik heb nooit op dit niveau gespeeld en met mij ook een aantal andere nieuwe spelers”, bekent El Yacoubi. “Er zijn veel wedstrijden waarin je hard moet werken om ballen te veroveren. Ik merk dat er veel overtredingen worden gemaakt om je af te stoppen. Daarom is het belangrijk om de bal snel laten lopen als team zodat je de tegenstander sneller uitspeelt.”

Soms is het nog een beetje zoekende voor de ervaren controleur, die op twee wedstrijden na alles speelde. “Het is duidelijk geworden dat je niet altijd met mooi voetbal hoeft te winnen. Als team hebben wij ons niveau ook nog niet gehaald. Nu Bilal Ched Dadi weer fit is, hebben we meer balans op het middenveld. Het is een nieuw team, dus wij moeten nog altijd naar elkaar toegroeien. Je merkt dat het langzamerhand lukt.”

Spijt heeft El Yacoubi niet van zijn overstap naar ZSGOWMS, ook al is hij vier klassen naar beneden gegaan. “Het is een uitdaging om te wennen aan het soort voetbal dat hier wordt gespeeld. De club heeft de ambitie om omhoog te gaan en dat was de reden om naar ZSGOWMS te komen. Het is een leuke, warme club en lekker in de buurt.”

De Amsterdammers willen bovendien de jeugd de kans geven en daar wil de middenvelder zijn bijdrage aan leveren. “Ik vind het leuk om te coachen en dingen mee te geven. Ik ben zelf werkzaam in de maatschappelijke sector, dat maakt het makkelijk om spelers tips te geven. Sommige jongens willen bijvoorbeeld in de toekomst naar een hoger niveau. Daarin help ik ze met discipline en het voetbal. Ik wil geen trainer zijn, maar wel graag de spelers binnen en buiten het veld helpen.”

El Yacoubi sluit zich aan bij de woorden van zijn trainer Murat Böke, die de titelkandidatuur wegneemt bij zijn ploeg. Momenteel staat ZSGOWMS op een vijfde plaats. “Vorig jaar is de club gedegradeerd en je wil zo snel mogelijk naar de tweede klasse, maar wij moeten niet te makkelijk denken. Als je naar de stand kijkt, wordt een kampioenschap moeilijk. Via de nacompetitie promoveren is zeker een mogelijkheid, alleen zullen wij daar hard ons best voor moeten doen.”

Verslag Roy Baltus
Foto’s Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)