Bilal Hajoui el Jaafari (DCG) maakt seizoen af in vertrouwde omgeving

Het was een opvallend gezicht tijdens de wedstrijd tegen Hooglanderveen: Bilal Hajoui el Jaafari weer in de kleuren van DCG. De 24-jarige buitenspeler verliet de Amsterdammers afgelopen zomer voor een avontuur bij eersteklasser FC Uitgeest, maar streek binnen een halfjaar weer neer bij zijn oude club om daar het seizoen af te maken.

“Ik werk op Schiphol, mijn vrouw is zwanger en de afstand naar Uitgeest is voor drie keer in de week wel erg ver. Ik moest steeds vaker afzeggen of kwam te laat”, zegt hij. “Dan moet je keuzes maken. Misschien één keer in de week trainen, maar dan weet je dat je niet speelt. Ik heb er uitgebreid met de trainer (Florian Wolf, red.) over gesproken en hij heeft mij overal mee geholpen. Hij begreep het. In goed overleg is besloten om terug naar DCG te gaan en in mijn oude vertrouwde omgeving het seizoen af te maken.”

Foto: Minke Wiggerink | Hajoui el Jaafari in het shirt van FC Uitgeest

Bij DCG wist Hajoui el Jaafari, die slechts twee competitiewedstrijden voor FC Uitgeest speelde, immers waar hij terecht zou komen. “Voor mij is het vijf minuten op de brommer. Dat is een stuk fijner. Ik heb een tijdje geen wedstrijden gespeeld en moet nog in het ritme te komen, maar ik zal er alles aan doen om DCG in de tweede klasse te houden. Ook voor onze trainer, Danny van der Moot. We denken constant aan hem en hopen dat hij terugkomt. De sfeer die hij creëert, missen we. Het enige wat wij kunnen doen is keihard vechten.”

Zijn toekomst is nog ongewis. In april wordt hij vader, dat speelt ook een rol. “Maar ik ben pas 24, er staat nog een hele carriere voor mij. Ik weet dat ik hoger kan en wil. Ik zie wel wat er op mijn pad komt. Ik heb nog ruim de tijd om de juiste keuze te maken. Voor nu verheug ik mij op de tweede seizoenshelft om weer lekker te kunnen voetballen.”

Foto: Minke Wiggerink

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DCG