Bitter einde van het seizoen voor RODA’23; van de hel naar de hemel en weer terug

De promotiedroom van Roda’23 spatte zondagmiddag definitief uiteen met het gelijkspel (2-2) tegen DSOV. Het was het sluitstuk van een veelbewogen seizoen bij de Bovenkerkse vereniging, die de laatste weken alsnog op weg leek naar de nacompetitie voor promotie naar die felbegeerde Eerste klasse.

Eigenlijk was er zondagmiddag niemand echt blij in Vijfhuizen. Emoties kregen tijdens de wedstrijd de overhand en nadat de stofwolken waren opgetrokken waren de druiven zuur voor de Bovenkerkers. Roda trekt opnieuw aan het korte eind. En wéér op de laatste speeldag. Een bitter einde van een rollercoaster.

Strijd

De opluchting bij DSOV was groter dan de blijdschap? Daar leek het althans wel een beetje op. Want, met de huidige selectie moest handhaving heel goed mogelijk zijn, vonden ingewijden.

Doelpunt Roda door Quint Piris

Tom Verhoek, die na één seizoen DSOV verlaat voor een assistent-trainerschap bij Swift in het kader van zijn UEFA-A/ VC4 opleiding, sprak ook van een opluchting. ,,Ja, dat ben ik vooral. Als ik naar mezelf kijk heb ik in een jaar DSOV heel veel andere dingen geleerd dan bij Sporting Martinus. Als je zit in de hoek waar de klappen vallen, dan is het lastig daar uit te komen. Dan zijn alle ogen bij iedere wissel, afmelding of tactische keuze extra op jou gericht. Dat heeft mij veel energie kost dit seizoen, maar ook dat ik wel weer een leerzame ervaring rijker ben geworden.”

Trainer Verhoek geeft visuele aanwijzingen

Verhoek vervolgd: ,,Zondagmiddag tegen Roda was typerend. De eerste helft zijn wij de betere ploeg, maar missen wij enkele honderd procent kansen en valt het doelpunt – via een strafschop – aan onze kant. We stonden dik tien minuten voor het einde nog met 0-2 achter en vijf minuten voor tijd moesten we met tien verder (tweede gele kaart voor invaller Dave de Boer, red.) met een 1-2 achterstand, tegen een ploeg die op jacht is naar de laatste periode. Dat is niet gemakkelijk. Via een assist van Azat Mamyrov op Bianco Carolina en een schuiver vanaf twintig meter van invaller Loet de Kwant kwamen we toch op een verdiende 2-2”, analyseerde Verhoek. ,,We zijn enorm blij dat wij geen nacompetitie voor lijfsbehoud spelen, vorig seizoen heeft uitgewezen dat het lastig zat is om het vege lijf op die manier te redden. Geen enkele ploeg wist het uiteindelijk te redden.”

Bnar Toofeek: ,,Kaakslag.”

Bnar Toofeek, coach van Roda, voelde even aan zijn hoofd of alles nog heel was, want dit was een forse kaakslag. ,,Wel een sportieve wederopstanding dit seizoen”, vond Toofeek. ,,Tegen DSOV kwamen we met 0-2 voor, Abdellah Attalj en Quint Piris scoorden, maar heel verdient was het niet. Er zat geen rust in onze ploeg. We leverden veel de bal in en DSOV bleef maar naar voren pompen. Beide ploegen leken niet te willen of kunnen voetballen. Dat zal voor een deel te maken hebben gehad met spanning. Dat DSOV in de allerlaatste fase de 2-2 maakt uit een corner, een goed schot overigens, is gewoon klote. We hebben opnieuw tot de laatste seconden gestreden. Uiteindelijk hebben we het laten liggen bij de start van het voetbalseizoen, waarin we de eerste vijf duels niet hebben gepresteerd en daarna nog een poosje wisselvallig waren.”

Einde seizoen en dat komt als een mokerslag aan bij Roda’23

Op basis van het vertoonde spel en de resultaten in de reguliere competitie na de winterstop verdiende Roda wellicht beter, maar de realiteit blijkt een stuk weerbarstiger: geen promotiekansen, einde seizoen. Roda eindigt vijfde, DSOV behoudt de negende plaats en is ‘veilig’.

Foto’s: Koos van der Leest

Kijk hier voor de uitslagen en eindstand in zondag 2B

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)