Bizarre eerste 20 minuten leiden flinke bekernederlaag JOS Watergraafsmeer in (1-5)

Voor JOS Watergraafsmeer stond zaterdagmiddag de eerste officiële wedstrijd in tien maanden op het programma. Als Derde Divisionist mogen de Amsterdammers deelnemen aan de kwalificatie voor de grote KNVB-beker. Bij de loting was JOS gekoppeld aan Ter Leede, uit de Derde Divisie Zaterdag. Op papier twee ploegen die redelijk aan elkaar gewaagd zouden moeten zijn, maar het liep anders: 1-5.

JOS Watergraafsmeer begon enorm zwak aan de wedstrijd en keek al binnen 10 minuten tegen een achterstand aan, toen Noah Marti de bal achter René de Jong kon koppen. De bezoekers bleven druk zetten en even later raakte Tomas Arroyo de lat. Het wachten op de 0-2 duurde dan ook niet lang, al was de wijze waarop die viel dubieus te noemen. De scheidsrechter zag tijdens een scrimmage in het strafschopgebied een overtreding en besloot de bal op de stip te leggen. De Jong pakte de penalty, maar in de rebound was het alsnog raak.

Kort daarna werd het nog gekker, toen er na een overtreding van JOS Watergraafsmeer een opstootje ontstond. Hoewel het wat onvriendelijk werd, leek er niet heel veel aan de hand. Volgens de scheidsrechter zou Tony Tol echter een tegenstander bij de nek hebben gepakt en hij kreeg daarop de rode kaart. Het leidde tot verontwaardiging alom en na een discussie met de scheidsrechter besloot deze het duel te staken.

Een kwartier later werd het duel hervat en begon de ploeg van Cor ten Bosch aan een onmogelijke opgave: met 10 man een 0-2 achterstand goed maken. Als goedmakertje kreeg het van de scheidsrechter ook een penalty. Kevin Huijsman pakte het cadeautje uit en zo stond het na een half uur spelen 1-2. Toch was voor rust de hoop alweer vervlogen, want uit een vrije trap in de buurt van de cornervlag werd het 1-3 via Dirk Hoekstra.

Na rust konden de bezoekers het was rustiger aan doen, JOS Watergraafsmeer stond machteloos. Marti en Arroyo maakten beiden nog hun tweede goal van de middag en zetten daarmee de eindstand op 1-5. Vlak voor tijd had Tim Klaasen-Bos ook nog een directe rode kaart gekregen na een harde tackle. Daardoor mist hij, net als Tony Tol, volgende week de start van de Derde Divisie. JOS Watergraafsmeer gaat dan op bezoek bij Dongen.

Foto’s: Mario Wormhoudt