Björn van Breenen (DCG): “Wij laten te vaak ons hoofd hangen”

Voor het eerst in zijn nog jonge loopbaan maakte Björn van Breenen zondag een hattrick. Het was meteen een belangrijke, want zijn drie doelpunten leidden de eerste zege van tweedeklasser DCG dit seizoen in: 2-5 bij PVCV.

“Deze overwinning was erg belangrijk voor ons. Alles viel op z’n plek”, zegt de negentienjarige Van Breenen. “Het zat de laatste tijd niet mee, dus de ontlading was extra groot. Na de wedstrijd hebben we het nog even in de kleedkamer en in de bus gevierd.”

Door de overwinning stijgt DCG naar de negende plek op de ranglijst in de zondag tweede klasse B. Nog altijd zijn de Amsterdammers niet van de onderste regionen verlost. “Het is lekker dat je de winterstop ingaat met een overwinning. Er was nog geen sprake van paniek, maar als je weer niet weet te winnen, gaat zoiets toch in je hoofd zitten.”

De jonge middenvelder is bezig aan zijn tweede seizoen in de hoofdmacht en kan inmiddels al de vinger op de zere plek leggen. “Wij laten te vaak ons hoofd hangen. Dan krijgen we snel een doelpunt tegen en komen daar niet meer bovenop. Tegen Weesp en SO Soest gaven we het bijvoorbeeld uit handen. Daar zullen wij aan moeten werken en dan denk ik dat de overwinningen vanzelf komen.”

Van een degradatiespook wil Van Breemen nog niet weten. “Voetballend zijn wij zeker niet de mindere dit jaar. Als wij de lijn van de laatste weken vasthouden, gaat het ons lukken om erin te blijven. Doen wij dat niet, dan zal het een lastige tweede seizoenshelft worden.”

Verslag Roy Baltus
Foto Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DCG