Björn en Dante van Breenen verlaten DCG om samen te spelen bij Sporting Martinus

Sporting Martinus heeft zich versterkt met de gebroeders Björn en Dante van Breenen. De twee jongelingen komen over van zondag tweedeklasser DCG en krijgen in Amstelveen de kans om weer samen in één elftal te spelen.

Dit seizoen waren Björn en Dante gescheiden. Terwijl Björn indruk maakt in het eerste elftal van DCG, maakt Dante zijn minuten in het tweede. “Na twee seizoenen DCG zijn we toe aan iets nieuws”, zegt Björn. Hij zocht zelf contact met de nieuwe trainer Tom Verhoek, die hem een jaar geleden nog benaderde voor JOS/Watergraafsmeer 2. “Hij wilde mij toen graag hebben, maar vond ik het voor mijzelf belangrijker om een seizoen in de tweede klasse te spelen. Laatst heb ik opnieuw contact gezocht met Tom, omdat ik zag dat hij trainer wordt van Sporting Martinus. Ik wil weer met samen met mijn tweelingbroer spelen. Bij Martinus kan dat.”

Sportpark Overburg is geen onbekend terrein voor hem. Vorig seizoen speelde de inmiddels negentienjarige middenvelder in de nacompetitie al tegen zijn nieuwe club. “Martinus kwam op mij over als een mooie club. De sfeer is leuk, er staan veel mensen langs de kant. Er komen nog twee versterkingen (Aldin Mehanovic en Jeffrey Riemslag, red.) en met die selectie kunnen wij volgend seizoen sowieso meedoen voor een periodetitel. En als ik heel stout mag denken, misschien het kampioenschap. Daar ga je als voetballer altijd voor.”

Zijn tweelingbroer Dante is een snelle buitenspeler. “Daar zochten ze er nog eentje van”, zegt Björn. Samen begonnen zij met voetballen bij De Dijk en speelden in de jeugd ook voor DCG en Pancratius. Voor de tweede keer in al die jaren spelen ze nu apart. Volgend seizoen niet meer. “Natuurlijk heeft het meegespeeld dat het voor mij een stapje terug is. Maar ik denk dat het verschil tussen de onderkant van de tweede en de bovenkant van de derde klasse niet heel groot is. En er is nog genoeg tijd om hogerop te kunnen komen.”

Foto: John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)