Home / Algemeen / Björn Ouwehand (Buitenveldert): “Alle vertrouwen erin dat we hier uitkomen”

Björn Ouwehand (Buitenveldert): “Alle vertrouwen erin dat we hier uitkomen”

Na een goed vorig seizoen verloor Buitenveldert in de zomer zes basisspelers aan andere clubs. Desondanks begon het dit seizoen aardig in de zaterdag tweede klasse A. De laatste drie wedstrijden gingen echter allemaal verloren. Aanvoerder Björn Ouwehand (28) probeert de jonge groep met zijn ervaring in deze fase op sleeptouw te nemen.

Buitenveldert begon, na het vertrek van een aantal sterke basiskrachten, met een hele jonge groep aan het nieuwe seizoen. “Dat hebben we in het begin goed opgepakt. Nu zitten we in een mindere periode, waarin vooral de resultaten tegenvallen. Wij werken nou eenmaal met een jonge groep en dan heb je dat soms even,” zegt aanvoerder Ouwehand, die met zijn ervaring de ploeg op sleeptouw probeert te nemen. “Maar dat doe ik zeker niet alleen. Daar hebben we ook andere belangrijke krachten voor, zoals Oussama van Geene, Jules Oomen in de goal, Akke Pennin die ook wat meer op leeftijd is en Great Nyarko, waarmee ik samen op het middenveld sta. Aan ons de taak om die talentvolle jonge jongens daarin mee te nemen.”

Met het vertrek van Donny van de Pol (Swift) en Martin Campbell (FC Aalsmeer) leverde Buitenveldert 49 doelpunten in, meer dan de helft van de totale productie afgelopen seizoen. Volgens Ouwehand zijn de gevolgen daarvan zeker zichtbaar. “In de aanval hadden we natuurlijk twee hele sterke krachten. Nu zijn we wat doelpunten betreft heel blij met Nerivijo Kasanwirjo, die er al een aantal heeft inliggen. Maar voor de rest scoren we nog iets te moeilijk, terwijl ze er vorig seizoen allemaal invlogen.”

Ondanks dat de laatste drie wedstrijden verloren gingen, blijft Ouwehand optimistisch. “Wij hebben er alle vertrouwen in dat we hier uitkomen. Helemaal als ik zie hoe wij op de trainingen met elkaar bezig zijn. Er zit gewoon echt veel talent in de groep.” De 28-jarige middenvelder heeft er vertrouwen in dat zijn ploeg bij de bovenste vijf zal eindigen. “Dat is wel een haalbaar doel. Ik weet wat de doelstelling van de trainer is, namelijk het beter doen of hetzelfde als vorig jaar. Reëel? We moeten gewoon voor die top 5 gaan en alles daarboven is mooi meegenomen.”

Foto: Rikus de Lange