Blamage voor Pancratius bij Kampong: “Op dit moment degradatievoetbal”

Een dag na de vernedering door Kampong (6-0) schaamde Danny Hijzelendoorn zich nog steeds. De oefenmeester van Pancratius is er inmiddels van doordrongen dat de ambities voorafgaand aan het seizoen, om mee te doen voor de prijzen, plaats hebben gemaakt voor strijden in de onderste regionen van de zondag tweede klasse B.

Na de eerste helft in Utrecht was er niet heel veel aan de hand. Ondanks een 2-0 achterstand, door doelpunten van Merijn Muskens en Daan Groot Zwaaftink, had Hijzelendoorn het gevoel dat er nog iets te halen viel. Bovendien werd een treffer van Bas Pel ‘zeer discutabel’ afgekeurd. Toen Victor Verpalen vlak na rust 3-0 maakte, stortte alles als een kaartenhuis in elkaar. “Vanaf dat moment was het bar en boos. De tweede helft was heel, heel, heel slecht. Op elk gebied hebben we gefaald. Een blamage. De koppies gaan hangen en vanaf de kant probeer je iedereen positief te krijgen. Maar in het veld stonden geen jongens die even de mouwen opstroopten.”

Uiteindelijk liep Kampong via Hamza Azouagh en twee keer Muskens uit naar 6-0. Dat de trainer van Kampong hem na afloop complimenten gaf over het team dat Hijzelendoorn heeft, was extra zout in de wonden. “Ik heb nog nooit een trainer zoiets horen zeggen als je met 6-0 wint. Nu is het wonden likken en moet de gifbeker leeg.” Dat wonden likken gebeurde in de kleedkamer al. “Ik ga na zo’n nederlaag niet even een drankje in de kantine doen of een muziekje aanzetten. Iedereen baalde er ontzettend van. Voor vandaag hadden we na SO Soest en SDZ de minste tegengoals. Ik denk dat dit een incident is.”

Wat overigens geen incident is, is dat Pancratius voorlopig niet uit het rechterrijtje vandaan kan komen. De laatste competitiezege dateert van ruim een maand geleden (21 oktober, 3-1 tegen DWS). “We spelen op dit moment degradatievoetbal”, is de keiharde conclusie van Hijzelendoorn. “Ik hoop dat iedereen dat beseft. Ik in ieder geval wel. Voor mij is dit ook leer voor de rest van mijn carrière. Van tevoren kan je een mooie spelerslijst hebben, maar er kunnen zoveel dingen gebeuren waardoor het misschien niet realistisch is. In het begin van het seizoen was het de blessuregolf. Dan kom je in een bepaalde negatieve flow te zitten. Misschien is het ook een gebrek aan zelfvertrouwen of een beetje pech.”

Door de nederlaag zijn de Badhoevedorpers naar de elfde plek gezakt, met tien punten uit even zoveel wedstrijden. Volgende week komt nummer drie SCH’44 op bezoek. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Archieffoto: Hans van Dijk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)