Home / Algemeen / Blank (Zeeburgia) laakt arbitrage na rood verlies bij DSOV

Blank (Zeeburgia) laakt arbitrage na rood verlies bij DSOV

Een kleine opmars van Zeeburgia is door DSOV de kop ingedrukt. De ploeg van Bert Blank pakte vijf punten uit de laatste drie wedstrijden, maar ging in Vijfhuizen met 3-1 onderuit. De Amsterdammers blijven hierdoor laatste staan in de zondag eerste klasse A.

“Dramatisch was het”, riep Blank. Het begon nog zo goed voor de Amsterdammers. Na ruim een kwartier was aanvoerder Gilermo Pengel het eindstation van een goede aanval om de score te openen: 0-1. DSOV kwam vervolgens ietwat gelukkig op gelijke hoogte. Een “onterechte” penalty werd door Vince de Kwant benut. “Wij raakten een beetje de weg kwijt en binnen drie minuten later stond het zelfs 2-1”, blikte Blank terug. De Kwant mocht van ruime afstand ongehinderd uithalen.

Na de rust kreeg Zeeburgia de volgende tegenslag te verwerken. Massin el Azzouzi kreeg eerst geel voor praten (“de scheidsrechter begon opeens met kaarten te zwaaien”) en kon even later inrukken na een harde charge. Met tien man probeerde Blank iets te forceren, maar dat werd bijna onmogelijk gemaakt toen invaller Tarik Fairouz ook vroegtijdig moest vertrekken. “Hij zou twee keer geel hebben gekregen voor praten, maar de tweede keer heeft niemand iets gehoord. Ook bij DSOV snapten ze het niet”, zei de oefenmeester.

Dat de thuisploeg vlak voor tijd via Nayshel Marchena de eindstand op 3-1 bepaalde, kon er ook nog wel bij voor de Amsterdammers. “Onze jongens hebben gestreden voor wat ze waard zijn. Misschien is het bij autoritaire figuren beter om niets te zeggen. Dan kan je ook weinig overkomen”, vervolgde Blank, die zijn assistent Jurgen Belfor ook weggestuurd zag worden en ‘de bank stil moest houden’.

De oefenmeester had weinig goede woorden over voor de arbitrage, onder leiding van scheidsrechter Tiesinga. “Dit arbitrale trio hoort niet in de eerste klasse thuis. Er zijn genoeg goede scheidsrechters, maar deze jongen.. Ik heb het ook doorgegeven aan onze voorzitster. Ik ben een West-Fries, maar beging bijna de neiging te krijgen dat wij als Amsterdamse club worden benadeeld.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Archieffoto: Mario Wormhoudt

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)