Blauw-Wit Beursbengels door zege in derby bij Arsenal alleen op plek twee

Blauw-Wit Beursbengels blijft uitstekend presteren in de zaterdag tweede klasse A. Op bezoek bij medepromovendus Arsenal won de ploeg van Jean-Paul van Zoghel en Ronald van de Meent met ruime cijfers: 0-4. Door de winst staat Blauw-Wit Beursbengels nu alleen op de tweede plek.

De buurtderby werd al heel vlot opengebroken. In de tweede minuut namelijk brak  Mickey Wever voor de bezoekers over links. Zijn voorzet leek een makkelijke prooi voor de lange verdedigers van de thuisploeg, maar Mohammed Moufid was er als de kippen bij om de bal terug te leggen op Erwin Smajic. Smajic liet doelman Danny de Lange kansloos. De 0-1 bleek tevens de opmaat voor een werkelijk fantastische eerste helft van de bezoekers. De ene na de andere flitsende aanval deed Arsenal duizelen.

De thuisploeg bleef echter wel op de been en kon af en toe ook nog eens voor het doel van de bezoekers voor gevaar zorgen. Tien minuten voor rust was het verdediger Serginio Eijken die een bal op eigen helft onderschepte. Wat volgde was een onnavolgbare rush door middenveld en verdediging van Arsenal. Voor doelman de Lange bleef Eijken uiterst relaxt. Met een simpele schuiver zorgde hij voor de 0-2. Even later werd het bijna 0-3 door spits Donovan Mijnals, maar zijn kopbal na een snoekduik ging rakelings over.

Na rust werd het spel rommeliger. Evenals in de eerste helft werd er ook in de tweede helft snel gescoord. De bal ging op de stip, nadat Mijnals werd gehaakt. Mijnals ging zelf achter de bal staan en stuurde de keeper het bos in. Deze 0-3 was de beslissing.

Arsenal ging gehaast en opportunistisch op zoek naar de aansluiting. De thuisploeg kwam daardoor ook wat beter in de wedstrijd, mede omdat Blauw-Wit Beursbengels wat hautain ging spelen. Toch waren de kansen niet talrijk. Invaller Max Cox had de 1-3 op de schoen, maar de plotseling voor zijn voeten vallende bal werd door hem ongelukkig geraakt. Vlak voor tijd werd het nog erger voor de thuisploeg. Aanvoerder en middenvelder Tommy Janssen werd richting doel gestuurd. Een schijnbeweging bracht hem langs de keeper en vervolgens was het een koud kunstje om de bal in het doel te deponeren.

Mede door de andere uitslagen bleek het een mooie dag voor Blauw-Wit Beursbengels, want zij staan nu alleen op de tweede plaats. Deze positie is aan het eind van de competitie, door de periodetitel van BOL, genoeg voor een plek in de nacompetitie voor promotie.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Archieffoto: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!