Blauw Wit Beursbengels en Amstelveen tevreden met gelijkspel

In de zaterdag tweede klasse A hebben Blauw Wit Beursbengels en Amstelveen de punten broederlijk gedeeld (1-1). Met een puntendeling schoten beide teams eigenlijk niets op. Blauw Wit verliest de aansluiting met de bovenste ploegen en Amstelveen komt niet weg van de onderste plaatsen.

Blauw Wit Beursbengels was in de eerste helft het dichtst bij haar doel om aansluiting met de bovenste plaatsen te houden. De ploeg van Jean-Paul van Zoghel en Ronald van de Meent had namelijk behoorlijk de overhand. Het is dat de thuisploeg met de geboden kansen te weinig deed waardoor Amstelveen lange tijd in de race bleef. Toch kon een treffer niet uitblijven.

Na een klein half uur spelen was Tommy Janssen het eindstation van een mooie combinatie. Met een hakbal werd hij vrij voor doelman Alex Sacca gezet en met een bekeken schuiver in de hoek zorgde Janssen voor de verdiende 1-0. Na die tegentreffer kroop Amstelveen wat meer uit haar schulp en kreeg het zowaar wat mogelijkheden. Dat gold ook voor de thuisploeg, maar de goed optredende doelmannen Sacca en Youssef el Abdellaoui voorkwamen voor rust meer doelpunten.

Amstelveen gooide er na rust nog een schepje bovenop en gaf Blauw-Wit niet meer de ruimte die het in de eerste helft wel kreeg. Het zorgde voor veelvuldig balverlies bij de thuisploeg. In de zeventigste minuut moest El Abdellaoui redding brengen op een van richting veranderde voorzet. Het leverde Amstelveen wel een hoekschop op. Uit die corner zorgde Furgel Fabies, door net voor El Abdellaoui te komen, al koppend voor de gelijkmaker (1-1).

Amstelveen ging op jacht naar de winst, maar gezien het spelbeeld over negentig minuten zou dat niet verdiend zij geweest. Beide ploegen kon dan ook leven met een gelijkspel. Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.