Blauw Wit Beursbengels en BOL houden elkaar in evenwicht

Blauw Wit Beursbengels is er niet in geslaagd om in te lopen op nummer twee BOL. De ploeg van Jean-Paul van Zoghel en Ronald van de Meent bleef op bezoek in Broek op Langedijk steken op een 1-1 gelijkspel en behoudt daarmee de derde plaats in de zaterdag tweede klasse A.

Beide ploegen hadden overduidelijk respect voor elkaars kwaliteiten. BOL was in de eerste zeven wedstrijd liefst 33 keer trefzeker, dus werd die aanval angstvallig in de gaten gehouden door Blauw-Wit Beursbengels. De thuisploeg koos zelf ook voor een zeer behoudende speelwijze vanwege het goede veldspel van de Amsterdammers. De gasten hadden iets meer balbezit, maar de uitvallen van BOL waren het meest dreigend.

Eén daarvan leverde ook de openingstreffer op. Vanaf de achterlijn werd de bal voor het doel gebracht, met de rug naar het doel verraste Martijn Ton zijn directe tegenstander en liet vervolgens ook doelman Youssef el Abdallaoui kansloos met een harde uithaal: 1-0. Doordat Blauw-Wit Beursbengels vervolgens meer ging aandringen werden de ruimtes voor BOL groter. Diezelfde Ton kon echter diverse snelle uitvallen niet afronden. Omdat ook de bezoekers hun schaarse kansen niet wisten te benutten, was de 1-0 ruststand een redelijke afspiegeling van de eerste helft.

Na de hervatting werd het veldspel voornamelijk bepaald door Blauw Wit Beursbengels. BOL kwam sporadischer op de helft van de tegenstander, maar bleef loeren op een succesvolle counter. Uiteindelijk kwamen de Amsterdammers op gelijke hoogte. Een vrije trap werd door Jessey Tuffour bij enigszins gelukkig opnieuw voor het doel gebracht, waar verdediger Giovanni Boezerman klaar stond om de bal eenvoudig in het lege doel te deponeren: 1-1.

In het restant van de wedstrijd hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Allebei hadden ze nog kunnen winnen, alleen zou een nederlaag voor beiden niet terecht zijn geweest. De 1-1 was een logisch gevolg. BOL en Blauw Wit Beursbengels behouden hun respectievelijk tweede en derde plaats op de ranglijst. Het verschil bedraagt vier punten.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Met dank aan Luc van Bolderick
Archieffoto Hans van Beek | Jean-Paul van Zoghel

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!